I ON ŽELI DA SE OPROSTI OD PELEA! Brazilski predsednik sutra putuje u Santoš kako bi odao počast legendarnom fudbaleru!
Foto: Federico Pestellini/Panoramic / Starface / Profimedia

I ON ŽELI DA SE OPROSTI OD PELEA! Brazilski predsednik sutra putuje u Santoš kako bi odao počast legendarnom fudbaleru!

Fudbal -

Predsednik Brazila Luis Inasio Lula Da Silva otputovaće utorak ujutru u Santos da oda poslednju počast legendarnom fudbaleru Peleu, saopštilo je predsedništvo.Pele je preminuo u četvrtak u 83. godini života, posle duge borbe od raka.

Lula, koji je u nedelju položio zakletvu kao predsednik, prvi put će u svom mandatu otići van Brazilije, kako bi odao "počast Peleu", čiji je kovčeg danas izložen na stadionu Santosa, dodaje se u saopštenju pedsedništva.

Poslednji ispraćaj legendarnog brazilskog fudbalera Pelea počeo je danas otvaranjem vrata stadiona u Santosu gde će navijači i poštovaoci jednog od najboljih igrača u istoriji imati priliku da se oproste od njega.

Njegov kovčeg, zaklonjen velikim belim šatorom, postavljen je na centar terena. Desetine venaca, koje su poslale velike fudbalske zvezde poput Nejmara ili veliki klubovi poput Real Madrida, postavljeni su oko kovčega.

Medju prvima se od Pelea oprostio predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino, koji je doputovao u Brazil da oda počast legendarnom fudbaleru.

Ulaz na stadion će biti dozvoljen bez prekida do utorka u 10.00 po lokalnom vremenu kada će povorka krenuti ulicama Santosa do groblja na kojem će biti sahranjen.

Samom činu sahrane prisustvovaće samo porodica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track