CRNO-BELI MOGU, A I MORAJU BOLJE! Mreže mirovale, novi remi Partizana, Natho dobio crveni karton!
Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

belek

CRNO-BELI MOGU, A I MORAJU BOLJE! Mreže mirovale, novi remi Partizana, Natho dobio crveni karton!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana odigrali su i drugu prijateljsku utakmicu ovog ponedeljka u Beleku. Crno-beli su jutros remizirali sa TSC-om, dok su nekoliko sati kasnije odigrali bez golova sa Austrijom.

Startne postave:

Partizan: Popović, Filipović, Ilić, Marković, Šehović, Traore, Natho, Lutovac, Jović, Baždar, Rikardo

Austrija Beč: Kos, Baltača, Martins, Handl, Lajdner, Fišer, Brauneder, Tajgl, Dovedan, Gruber, Keleš

Dosta usporen tempo igre viđen je na samom startu utakmice.. Igrači i jedne i druge ekipe veoma oprezno su ušli u meč, ne želeći da srljaju već strpljivo čekaju svoje šanse.

Nakon dosadnjikavog početka meča, prvo uzbuđenje dogododilo se u 5. minutu kada je nad fudbalerom Austrije dosuđen faul na nekih 17-18 metara od gola Partizana. Na sreću po Popovića, fudbaler gostujuće ekipe loše je šutirao te je lopta otišla daleko od gola.

Austrija Beč pokazala je više od Partizana u prvom delu prvog poluvremena, a izabranici Gordana Petrića imali su prvu pravu šansu na meču u 15. minutu. Tada se Rikardo našao u odličnoj prilici, posle jedne kontre, ali napadač sa Zelenortskih ostrva poslao je loptu malo pored leve stative.

Uspeo je Parni valjak i da postigne pogodak, koji je poništen zbog ofsajda u kome se našao Lutovac.

Potom je usledilo nekoliko šansi austrijske ekipe, kontrolisali su posed na terenu, dok su crno-beli svoje šanse tražili kroz kontra napade. Natho je u par navrata sjajno nalazio bočne igrače, pre svega Lutovca i Jovića, koji su zadavali solidne probleme protivničkim defanzivcima.

U drugom poluvremenu, Gordan Petrić je u igru uveo Stjepanovića, Jevremovića i Subotića, dok su na presvlačenje otišli Traore i Lutovac.

Takođe, Bibras Natho je morao da napusti teren pošto je dobio drugi žuti karton, zbog prigovora.

Pretili su crno-beli u nastavku, najviše preko Rikarda, koji se našao u nekoliko izglednih prilika. Dosta muka je Rikardo nanosio zadnjoj liniji Austrije, a u 78. minutu malo je falilo da se rezultat na semaforu promeni.

Reprezentativac Zelenortskih ostrva je "nanizao" nekoliko protivničkih igrača, namestio se na šut, opalio, ali je lopta otišla malo iznad prečke. U nastavku igre većih uzbuđenja nije bilo.

Crno-beli su na ovaj način remizirali i četvrti put na pripremama u Beleku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track