KINESKI FUDBALSKI KLUB VUHAN OBJAVIO GAŠENJE: Kažnjeni zbog neisplaćenih zarada igračima, pa doneli ŠOK ODLUKU
Foto: Chinatopix Via AP

odluka

KINESKI FUDBALSKI KLUB VUHAN OBJAVIO GAŠENJE: Kažnjeni zbog neisplaćenih zarada igračima, pa doneli ŠOK ODLUKU

Fudbal -

Kineski fudbalski klub Vuhan objavio je da prestaje sa radom, a ova odluka je doneta samo dva meseca pošto je klub kažnjen oduzimanjem bodova zbog neisplaćenih plata igračima.

Vuhan je završio na 16. mestu od 18 timova u sezoni 2022. koja završena u decembru, a u saopštenju je naveo da se neće registrovati da igra u drugoj kineskoj ligi u sezoni 2023.

"Klub predstavlja grad Vuhan u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, a u kineskim profesionalnim ligama se takmiči 11 godina", navodi se u saopštenju.

lopta, fudbal
foto: Starsport©

Klub je obećao da će izmiriti sve obaveze prema zaposlenima u klubu.

Zal Grup, kompanija za trgovinu nekretninama, preuzela je kontrolu nad Vuhanom krajem 2011. godine i prema saopštenju je uložila oko 440 miliona dolara u klub.

Vuhan nije jedini kineski klub koji se bori sa problemima u poslednje vreme, nakon što je najviša liga zemlje postala globalno istaknuta u prethodnoj deceniji pošto su timovi davali ogromne sume novca na angažovanje pozantih stranih igrača i trenera u pokušaju da razviju sport.

Tokom sezone 2022, tri tima u kineskoj prvoj ligi, uključujući i Vuhan, i pet u drugoj ligi Kine su kažnjeni oduzimanjem bodova zbog neplaćanja igrača.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track