CRNIM VESTIMA NEMA KRAJA... Trener koji je IZVUČEN IZ RUŠEVINA nije izdržao - preminuo na intezivnoj nezi
Foto: Pritnscreen/Twitter

TUGA

CRNIM VESTIMA NEMA KRAJA... Trener koji je IZVUČEN IZ RUŠEVINA nije izdržao - preminuo na intezivnoj nezi

Fudbal -

Trener turskog Iskenderunspora Ibrahim Halil Olmez, koji je izvučen ispod ruđevina posle razornog zemljotresa na jugu Turske preminuo je u bolnici, preneo je turski "Hurijet".

Ibrahim Halil Olmez bio je trener tima 2. lige Iskenderunspora, preminuo je na intenzivnoj nezi pošto je izvučen iz ruševina.

zemljotres, Turska
foto: EPA Erdem Sahin

"Duboko smo ožalošćeni gubitkom našeg trenera, Ibrahima Halila Olmeza, koji je nakon zemljotresa izvađen iz ruševina i prebačen na intenzivnu negu. Želimo milost Božiju prema preminulom, saučešće njegovoj porodici, rodbini i našoj zajednici", piše u objavi kluba.

Broj stradalih u zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriji je prešao 8.700, prema danas objavljenim zvaničnim podacima.

U Turskoj su iz ruševina izvučena 6.234 tela, prema Afadu, agenciji za upravljanje katastrofama, dok je 2.470 stradalih zabeleženo u Siriji, po podacima vlasti lekara.

U ponedeljak u zoru razorni zemljotres magnitude 7,9 pogodio je Tursku i Siriju, praćen brojnim naknadnim udarima i još jednim snažnim potresom magnitude 7,5.

Spasilačke ekipe rade u trci s vremenom da pronađu preživele u ruševinama.

(Kurir sport/Hurijet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track