ĆIRO SE LOŽIO NA MILENU DRAVIĆ! Ispovest koja se ne zaboravlja: Voleo je Beograd, imao je dogovor sa STAMBOLIĆEM da preuzme Zvezdu
Foto: Elvis BARUKCIC / AFP / Profimedia, Dragana Udovičić

trener svih trenera

ĆIRO SE LOŽIO NA MILENU DRAVIĆ! Ispovest koja se ne zaboravlja: Voleo je Beograd, imao je dogovor sa STAMBOLIĆEM da preuzme Zvezdu

Fudbal -

Proslavljeni hrvatski fudbalski trener, Miroslav Ćiro Blažević, preminuo je u 88. godini života nakon duge i teške borbe sa rakom.

Bogatu trenersku karijeru, koja je trajala od 1968. do 2015. godine obeležile su brojne zanimljive anegdote o kojima je legendarni Ćiro rado pričao.

U jednom intervjuu koji dao pre dve godine, Ćiro je otkrio da je bio na korak od Crvene zvezde.

"Imao sam poziv od Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, ne bih o godini. Sve je bilo ugovoreno, ali su Džajić i Cvetković blokirali, uz reči: "Gde će Hrvat da nam bude trener" i tu se svaka priča završila", otkrio je tada Ćiro u razgovoru za "Srpski telegraf".

Nije žalio što nije dobio priliku da sedne na klubu crveno-belih.

"Nije mi žao jer sam dinamovac. Najdraža mi je titula iz 1982, kada sam bio ispred Zvezde i doneo "modrima" prvu titulu posle 20 i kusur godina", dodao će Blažević.

Ćiro je imao sjajne odnose sa velikim imenima srpskog fudbala i nikada nije krio da obožava Beograd.

"Svi su mi prijatelji, i Bjeković i Zečević, ali najviše volim Džaju. On i ja smo kao braća, uvek se obradujem kada ga vidim. Džaja je moj gospodin, čovek koji se nikada nije okaljao" rekao je Ćiro i dodao:

"U Beogradu sam kao kod kuće. Nikada na ulici nisam doživeo neprijatnost".

U zanimljivom intervjuu slavni Hrvat je priznao da je bio opčinjen čuvenom srpskom glumicom Milenom Dravić.

"Simpatija mi je bila Milena Dravić. Nije to bila ljubav, već loženje, kako se već kaže. Ja volim samo svoju suprugu, s kojom sam u braku više od 60 godina", otkrio je tada Ćiro.

Znao je da mu se bliži kraj, ali nije se plašio. Bio je zadovoljan svojim životom jer je postigao sve što je želeo.

"Molio bih sve da ne žale za mnom jer sam pred odlaskom. Uvek sam imao lep život i od neprijatelja svakog sam napravio makar poluprijatelja, a potom prijatelja. Ponosan sam na sebe. Nikada se nisam prepirao i svađao, a šovinizam je odvratno ime, a kamoli ponašanje", rekao je tada Ćiro.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track