DA LI JE OVO NAJGLUPLJI PENAL SVIRAN IKADA: Dobro pogledajte šta je sudija svirao? Da li je realno da se VAR oglasio?! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Tviter

bizarna scena

DA LI JE OVO NAJGLUPLJI PENAL SVIRAN IKADA: Dobro pogledajte šta je sudija svirao? Da li je realno da se VAR oglasio?! (VIDEO)

Fudbal -

Svedoci smo da VAR ume često puta da zbuni, ne samo gledaoce, već i sudije kojima bi trebalo da pomogne. Jedna od najbizarnijih scena desila se nedavno u Rumuniji.

Giedrius Arlauskis
foto: Printskrin

Penal dosuđen na utakmici prvenstva Rumunije, igranoj u ponedeljak, između klubova Farul i Univerzitatea iz Krajove ući će u anale fudbalske igre. Neki su ga na društvenim mrežama nazvali "najglupljim ikada", drugi "najbizarnijim", treći "penalom koji obesmišljava VAR, ali i fudbalsku igru", četvrti "penalom za pamćenje"...

O penalu koji je dosuđen na meču Farula i Univerzitatee priča se već danima, ne samo u Rumuniji, već u celoj Evropi, ali i svetu. Hit je na društvenim mrežama.

Domaći Farul imao je prednost od 1:0, a zatim se desila scena iz 32. minuta koju komentariše ceo fudbalski svet. Golman Univerzitatee iz Krajove Gijedrius Arlauskis uhvatio je loptu i krenuo da je ispuca. Izbegao je jednog protivničkog fudbalera, ali ne i drugog kada je došlo do kontakta sa igračem Farula Mihaijom Popeskuom.

Arlauskis je nespretno udario Popeskua. Zakačio ga je po nozi i pokosio u kaznenom prostoru, a sudija Andrej Hivulete pokazuje kako je prekršaj nad golmanom.

A, onda se oglašava VAR. Iz sobe zovu sudiju da pogleda snimak, jer smatraju da ima elemenata za najstrožu kaznu. Sudija odlazi i kada je pregledao sumnjivu scenu odlučuje da pokaže na belu tačku. Gostujući fudbaleri nisu mogli da veruju šta je svirao, dok se domaćini smeškaju, kao i publika na tribinama.

Bez obzira na proteste, penal je izveden, a u gol ga je pretvorio Jonut Larie za vođstvo Farula od 2:0. Uspeli su igrači iz Krajove da smanje do kraja na 2:1 preko Dana Nistora, međutim čini se da je sporni penal odlučio pobednika utakmice.

Farul
foto: Printskrin/Tviter

Opšti je utisak da je svirani penal, ne samo neobičan, već i bizaran i da bi se malo sudija odlučilo na ovakvu odluku. Kontakta u kaznenom prostoru je bilo, ali je pitanje da li je golman pre toga bio ometan od strane fudbalera, jer je želeo da degažira loptu i pokrene novu akciju.

Na kraju, radovala se ekipa Farula koju sa klupe predvodi legenda rumunskog fudbala Georgi Hadži. Zadržali su prvo mesto na tabeli, sa bodom više od Kluža, dok je Univerzitatea iz Krajove ostala na petoj poziciji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track