GLASANJE ZA MESIJA MU NAPRAVILO PAKAO OD ŽIVOTA: Navijači Reala traže njegovu glavu! Žele da ga proteraju iz kluba!
Foto: EPA/JALAL MORCHIDI

smrtni greh

GLASANJE ZA MESIJA MU NAPRAVILO PAKAO OD ŽIVOTA: Navijači Reala traže njegovu glavu! Žele da ga proteraju iz kluba!

Fudbal -

Leo Mesi je u izboru FIFA postao najbolji fudbaler na svetu. Zasluženo, jer je sa Argentinom postao prvak sveta.

Leo Mesi
foto: EPA/ YOAN VALAT

Međutim, navijačima Reala iz Madrida na pomen imena Lea Mesija diže se kosa na glavi. Bez obzira na činjenicu što slavni Argentinac već dve sezone igra za PSŽ, a ne omraženu Barselonu.

Fudbaler Reala David Alaba navukao je gnev simpatizera Reala, jer je na glasanju za najboljeg fudbalera u izboru FIFA čak pet glasova dao Leu Mesiju.

David Alaba
foto: EPA/Petteri Paalasmaa

Pravo glasa u anketi imali su kapiteni, selektori reprezentacija kao i novinari članica svetske međunarodne fudbalske organizacije. Brojni fanovi su počeli da gledaju rezultate, a Davidu Alabi se noć pretvorila u pakao. Otišlo se toliko daleko da ga navijači "kraljevskog kluba" teraju iz Madrida.

Naime, David Alaba kao kapiten reprezentacije Austrije je pet glasova dao Lionelu Mesiju što su mnogi navijači Reala shvatili kao "smrtni greh". Austrijanac je Argentinca stavio ispred dvojice klupskih saigrača, Karima Benzeme i Luke Modrića.

David Alaba
foto: Printskrin

Francuz Benzema je u ukupnom poretku bio treći, iza Lea Mesija i Hakimija. Alabi zameraju i što je tri boda dao Mbapeu, a ne Modriću.

Tokom noći bivši igrač Bajerna pretrpeo je veliki broj rasističkih uvreda i to od strane navijača Reala. Ispod jedne fotografije ispisano je više od 7.000 komentara sa porukom da Alaba ode iz kluba, dok istovremeno trpi rasističke uvrede zbog boje svoje kože.

Jutros je morao da reaguje i sam Alaba koji je objasnio zašto je glasao za Mesija.

- Reprezentacija Austrije je za nagradu glasala kao tim. Svako je imao pravo glasa i tako je odlučeno. Svako zna, a posebno Karim koliko se divim njemu i njegovim igrama - napisao je Alaba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track