ZVEZDA NA "SKENERU" KURIRA! Mijailović dobio NAJVEĆU OCENU, od Kange se očekivalo više a Milojević USPEŠNO nadmudrio Duljaja!
Foto: Nenad Kostić

skener

ZVEZDA NA "SKENERU" KURIRA! Mijailović dobio NAJVEĆU OCENU, od Kange se očekivalo više a Milojević USPEŠNO nadmudrio Duljaja!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Partizana sa 1:0, u utakmici 24. kola Super lige Srbije.

Pobedonosni gol za pobedu crveno-belih postigao je Aleks Vigo u petom minutu utakmice.

Crveno-beli su danas pred svojim navijačima došli do veoma bitne pobede, a evo kako je Kurir ocenio nastup Zvezdinih fudbalera i trenera Miloša Milojevića:

Borjan Milan 7 Gotovo besposlen u prvom delu utakmice. Ali, zato u drugom poluvremenu jedan od boljih u timu Zvezde. Ukrotio je pravu bombu Rikarda sa desetak metara i imao još nekoliko zapaženih intervencija. Još jednom pokazao zašto s pravom nosi kapitensku traku.

Vigo Aleks 7 Dao jedini gol na meču, pokazao izuzetne ofanzivne karakteristike i brzinu, a onda u defanzivi bio besprekoran. U potpunosti je neutralisao Meniga, kasnije i Jovića, a često puta i udvajao Rikarda. Ono slavlje kod gola mu nije bilo potrebno, treba neko u Zvezdi da mu objasni da se to ne radi.

Eraković Strahinja 7 Agresivan, uvek za korak ispred rivala. Vodio je veliku borbu sa Rikardom, na smenu sa Dragovićem. Plenio mirnoćom i elegancijom, u nekoliko navrata u maniru iskusnog igrača iznosio loptu. Pred kraj utakmice ušao je u prepirku sa Rikardom koji ga je udario u lice, pa se može reći da je pomogao timu jer je napadač crno-belih zaradio crveni karton.

Dragović Aleksandar 7 Siguran bedem ispred golmana Borjana, neprelazan za navalu Partizana. Demonstrirao mirnoću pred kraj utakmice kada se Zvezda organizovano povukla i prepustila tempo Partizanu. Igrao je na iskustvo, rutinski rešavao neke komplikovane situacije ispred svog gola.

Rodić Milan 7 Raspoložen za derbi, snažan u duelu, agresivan, preterao u jednom startu nad Dijabateom i bio zasluženo opomenut. Posle toga daleko mirniji, ali veoma koristan za ekipu posebno u poslednjoj liniji.

Kanga Gelor 6 Ubedljivo najslabiji akter u redovima Zvezde. Dizao je kosu na glavi klupi Zvezde rizičnim pasovima. Napravio je nekoliko početničkih grešaka na sredini terena koje protivnik nije umeo da pretvori u kontru i kazni. Previše nervozan, kao da ga je neko naterao da odigra derbi.

Mijailović Srđan 7,5 Ubedljivo najbolji igrač u timu Zvezde. Specijalista za "nevidljive" i prljave poslove na sredini terena. Dobio je sve duele, čistio ispred poslednje linije, čak uspevao i da izblokira nekoliko šuteva igrača Partizana. Šteta samo što nije imao podršku Kange, jer bi njegov učinak bio daleko bolji.

Bukari Osman 7 Napadački nastrojen tokom celog meča. Pravio je silne probleme Uroševiću. Asistirao Kataiju, ali ovaj šutirao u golmana Partizana. Imao jer veliku slobodu u napadu, jer mu je sjajni Vigo čuvao leđa.

Katai Aleksandar 7 Bio je upitan za derbi, videlo se da nije 100 odsto spreman, da ga muči povreda. I takav umeo je da napravi nekoliko solo prodora i digne publiku na noge. Šteta što nije pogodio mrežu posle odličnog pasa Bukarija, da kruniše dobru partiju. Realno, može mnogo bolje, ali kad je zdrav.

Mitrović Stefan 6,5 Kao vihor u prvih 45 minuta, prosto neuhvatljiv za Filipovića koji nije birao sredstva da ga zaustavi. Onda u drugom delu, potpuno drugačije lice mladog igrača. Potpuni pad u igri, nesigurnost u driblingu, kao da je ostao bez svežine, što je uslovilo da bude zamenjen.

Pešić Aleksandar 7 Mnogo radio za ekipu igrom leđima prema protivničkom golu. Tu se mnogo trošio, gubio energiju. Protivnički štoperi su se menjali na njemu, trpeo je i grube startove, ali nije gubio živce. Imao je silnu želju da pogodi u derbiju, ali mu se jednostavno nije dalo. Neće ga gol, pa neće.

Kings Kangva 7 Od 63.minuta zamenio Mitrovića. Odradio ono za šta je uveden, uneo mir na sredinu terena, ispravljao greške Gelora Kange.

Nemanja Milunović / Od 76. minuta umesto Kataija, ali nije mnogo igrao, jer je posle jednog požrtvovanog starta morao da bude odvezen u bolnicu.

Jovan Mijatović / Od 88. minuta umesto povređenog Milunovića. Nedovoljno vremena na terenu da bi bio ocenjen.

Milojević Miloš Taktički je nadmudrio Igora Duljaja i zasluženo dobio derbi, mada mu nije trebalo da na Marakani brani 1:0. Zvezdina publika to ne voli, iako je važna pobeda i tri boda. Znao je odakle preti opasnost i zatvorio je bokove i protok lopte ka Rikardu, tranziciju iz koje je Partizan najopasniji. Ima pobedu u derbiju, posle remija i treba da bude zadovoljan.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track