RADE BOGDANOVIĆ PONOVO BRUTALAN: Zvezda i Partizan bolje da ne izlaze u Evropu! Jedni očajni, drugi još gori!
Foto: Printskrin

169. večiti derbi

RADE BOGDANOVIĆ PONOVO BRUTALAN: Zvezda i Partizan bolje da ne izlaze u Evropu! Jedni očajni, drugi još gori!

Fudbal -

Nekadašnji sjajni fudbaler a sada čuveni analitičar Rade Bogdanović, oštro je kritikovao Crvenu zvezdu i Partizan nakon vrlo skromnog 169. "večitog" derbija.

Bogadanović je zaključio da po svemu prikazanom ni Crvena zvezda ni Partizan nemaju šta da traže u Evropi po onome što pružaju na terenu u poslednje vreme.

"Ukoliko se derbi uzme kao merilo bilo čega, a mora jer su to naša dva najjača kluba, nameće se zaključak da ni Crvena zvezda ni Partizan nemaju šta da traže u Evropi. Ovakvi kakvi su, najbolje je da ne izlaze van granica naše lepe zemlje. Nekad mi je lepše da gledam mečeve nekih drugih klubova, jer makar nema amaterizma i nevaspitanja u ponašanju kao kod ovih preplaćenih zvezda. Da znaju sa loptom, ne bi se tukli, ne bi gledali šta rade navijači i kako ko proslavlja golove. A kad ne znaju, onda im sve odvlači pažnju", rekao je Bogdanović", rekao je Bogdanović za "Informer".

Smatra da su promene neophodne i u Zvezdi i u Partizanu.

"Crvena zvezda mora da promeni ceo stručni štab, nekih 30 odsto uprave i 50 odsto igrača. Sadašnji trener Milojević bio je pomoćnik Stankoviću, a Stanković trenutno vodi poslednjeplasirani tim Serije A. Ne može taj Milojević da uđe u svlačionicu Crvene zvezde i kaže: "Dobar dan, ja vas vodim kroz Ligu šampiona." Znam da su neka pojačanja završena, ali malo je sve to. Mora mnogo bolje. Evo da budem blag, moraće mnogo toga da se promeni do Evrope. Jedina sreća je što Crvena zvezda ima siguran prihod, pa će moći nešto da popravi", objasnio je Bogdanović, a potom se osvrnuo na Partizan.

"Partizan je u još goroj situaciji od Crvene zvezde. Zvezda makar ima jezgro igračkog kadra i ljude koji su dugo u klubu, a Partizan nema ništa. Najpre mora da se reši uprave, koja je, čini mi se, svakako odlazeća. Ta uprava ih je samo vukla naniže, u svim segmentima. Posle dolazi na red sve ostalo. Imaće malo lakše protivnike, ali teško će se izboriti sa njima. Ako bude para, moraće svašta da menjaju, ali ne znam odakle će biti para", pita se Bogdanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track