BEZ IZNENAĐENJA, ZVEZDA OPRAVDALA ULOGU FAVORITA! Crveno-beli primili gol, a onda ubacili u "petu brzinu" i RAZBILI Radnički!
Foto: Starsport

KUP SRBIJE

BEZ IZNENAĐENJA, ZVEZDA OPRAVDALA ULOGU FAVORITA! Crveno-beli primili gol, a onda ubacili u "petu brzinu" i RAZBILI Radnički!

Fudbal -

U četvrtfinale Kupa Srbije plasirala se Crvena zvezda, koja je danas na gostovanju pobedila Radnički iz Sremske Mitrovice rezultatom 3:1.

Beogradski tim ušao je u današnji meč kao apsolutni favorit, i tu ulogu je uspeo da opravda. Ipak, fudbaleri Radničkog nisu "tek tako" istrčali na teren, već su dali sve od sebe i želeli su da aktuelnom srpskom šampionu pokažu zube.

Nakon početne inicijative Zvezde, u 37. minutu usledio je pravi šok za tim Miloša Milojevića, pošto je Đorđević sa "bele tačke" savladao Borjana i svoj tim doveo u vođstvo.

Ipak, radost domaćih fudbalera nije dugo trajala, jer je šest minutak kasnije rezultat poravnao Ivanić, pa je rezultat nakon prvih 45 minuta igre bio 1:1.

Nastavili su gostujući fudbaleri sa ofanzivnom igrom i u drugom poluvremenu, i takva inicijativa se u potpunosti isplatila. Igrao se 56. minut kada je Rakonjac povisio na 2:1, a za konačnih 3:1 pogodio je Kangva osam minuta kasnije.

UŽIVO:

Radnički SM - Crvena zvezda 1:3 (1:1)

Završena je utakmica.

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade.

85. minut - Crveno-beli se pitaju na terenu, imaju potpunu inicijativu i sigurno privode meč kraju.

78. minut - Velika šansa za Zvezdu. Azarov je vratio loptu do Mitrovića, koji je sjajno šutirao, ali je lopta prošla malo pored stative. Mnogo sreće za domaću ekipu u ovoj situaciji.

72. minut - Strahinja Čarapić dobio je žuti karton zbog grubog starta.

69. minut - Inicijativa gostujućih fudbalera se nastavlja, Zvezda u potpunosti kontroliše stanje na terenu.

64. minut - GOOOOL! Crvena zvezda vodi sa 3:1. Azarov je sa levog boka ubacio loptu u sredinu protivničkog šesnaesterca, a Kangva u toj prilici nije imao težak zadatak, pa je loptu samo prosledio u mrežu Radničkog.

59. minut - Malo je falilo da Bukari uveća prednost svog tima. Brzonogi fudbaler je pobegao odbrambenim fudbalerima domaćeg tima, izašao 1 na 1 sa golmanom ali je u toj prilici loše šutirao.

56. minut - GOOOL! Potpuni preokret. Bukari je sjajno centrirao, a Rakonjac je glavom matirao golmana Mitrovčana.

55. minut - Totalna ofanziva Zvezde, domaćin se brani sa svim igračima i za sada mu to dobro ide.

50. minut - Šut Gejlora Kange završio je malo pored gola Radničkog.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme meča u Sremskoj Mitrovici.

Završeno je prvo poluvreme. Čeka nas prava borba u drugih 45 minuta.

43. minut - GOOOL! Kratko je trajala prednost domaćeg tima! Ivanić je postigao gol, a čini se da je hteo da centrira. Lopta je prevarila golmana domaćeg tima i završila u mreži.

37. minut - GOOOL! Đorđević pogađa za 1:0 za bele tačke. Borjan je pogodio stranu, ali je udarac bio izuzetno precizan. Potpuni šok za šampiona Srbije.

36. minut - PENAL ZA RADNIČKI! Srđan Mijailović je igrao rukom, pa je sudija opravdano pokazao na belu tačku.

30. minut - Odlična šansa za Zvezdu, ali je sa gol linije loptu izbacio jedan fudbaler domaćeg tima posle šuta Kataija.

25. minut - Izgleda da će gosti imati izuzetno težak posao protiv neugodnog prvoligaša.

20. minut - Najbolja prilika za Zvezdu. Posle kornera pokušao je Ivanić, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

14. minut - Vetar otežava igru, Zvezda napada, ali još uvek bez ozbiljnijih prilika. Mijailović je uputio prvi šut ka golu Radničkog, ali je lopta otišla pored stative.

7. minut - Pas je ušao na teren i gospodski stao nasred igrališta, zbog čega je meč nakratko prekinut. Strahinja Eraković je uzeo kuče i izneo ga sa terena. Izuzetno komičan momenat.

Strahinja Eraković
foto: Prinstcreen
kuče
foto: Printscreen

5. minut - Inicijativa Zvezde od prvog minuta. Trener Miloš Milojević poslao je izuzetno jak tim na teren.

1. minut - Počela je utakmica u Sremskoj Mitrovici. Gosti su u plavom, dok je domaći tim u crveno-belom.

Pred početak meča intonira se himna Srbije.

Radnički ove sezone nema nijedan poraz na domaćem terenu. Računajući Kup Srbije i Prvu ligu Srbije.

Sjajna atmosfera u Sremskoj Mitrovici. Stadion je ispunjen do poslednjeg mesta.

Sastavi za meč 1/8 finala Kupa Srbije

Radnički: Ostojić - Protić, Ivić, Gajić, Ilić - Čarapić, Ignjatović - Petrović, Đorđević, Ilić - Spasojević.

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Leković, Vigo, Rodić - Kanga, Mijailović - Katai, Ivanić, Bukari - Rakonjac.

Fudbaleri Crvene zvezde danas u Sremskoj Mitrovici (15.00) igraju utakmicu osmine finala Kupa Srbije, a protivnik je Radnički, koji je priredio pravu senzaciju izbacivši Partizan na penale.

U Sremskoj Mitrovici vlada prava euforija pred meč na Agropapuk areni, ulaznica odavno nema u prodaji, a da je stadion mnogo većeg kapaciteta, opet bi bio premali da primi sve ljubitelje fudbala.

- Karte za utakmicu osmine finala Kupa Srbije između FK Radnički i FK Crvena zvezda na stadionu u Sremskoj Mitrovici su rasprodate za manje od sat vremena, što je samo još jedna potvrda koliko je interesovanje za predstojeći istorijski susret - stoji u klupskom saopštenju, ali je klub ipak ostavio 200 karata za one koji nisu stigli da ih kupe:

- Imajući u vidu da je radni dan i da svi zainteresovani nisu mogli da dođu i kupe ulaznice, na blagajni stadiona na dan odigravanja utakmice tačno u podne u prodaju će biti pušteno još 200 ulaznica. Izvinjavamo se svima koji zbog ograničenog kapaciteta stadiona nisu uspeli da obezbede karte - dodaje Radnički.

Domaća ekipa neće dočekati crveno-bele s trenerom koji ju je predvodio do velike pobede nad Partizanom - Dejan Nikolić je nakon 15 meseci otišao iz Radničkog, a novi šef struke je Darko Tešović.

Nekadašnji prvotimac Partizana kum je Zvezdinog bivšeg trenera Vladana Milojevića, kome je bio pomoćnik u Panioniosu, Al Ahliju i AEK. Što se tiče posla prvog trenera, Tešović je vodio Radnički iz Nove Pazove, Radnički iz Kragujevca, Mačvu i Novi Pazar, a radio je i u mlađim kategorijama novobeogradskog Radničkog i Partizana.

Crveno-beli svakako moraju da budu oprezni, iako su apsolutni favoriti. Partizan se okliznuo na terenu u Sremskoj Mitrovici jer se domaći tim pokazao kao veoma čvrst i borben.

Kup Srbije, 1/8 finala

Radnički SM - C. zvezda 15.00

Metalac - Čukarički 15.00

Spartak - Napredak 15.00

ranije odigrano:

TSC - Železničar 2:0 (2:0)

Radnički NB - Radnik 1:2 (0:1)

Radnički N - IMT 3:0 (1:0)

N. Pazar - Kolubara 2:1 (2:1)

Vojvodina - Mladost GAT 2:1 (0:1)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track