ZVEZDO, BUDI PONOSNA NA SVOJU DECU: Holanđani su jedva posle penala izbacili crveno-bele, a onda su napunili BARSU I REAL
Foto: www.crvenazvezdafk.com

nisu se obrukali

ZVEZDO, BUDI PONOSNA NA SVOJU DECU: Holanđani su jedva posle penala izbacili crveno-bele, a onda su napunili BARSU I REAL

Fudbal -

Čelnici Crvene zvezde treba da budu ponosni na svoju decu, posebno na omladinsku selekciju.

Nikola Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Omladinci Crvene zvezde ove sezone učestvovali su u omladinskoj UEFA Ligi šampiona i beležili sjajne rezultate. Krajem novembra završili su takmičenje, pošto su eliminisani od predstavnika Holandije AZ Alkmara. Bilo je 1:1 u regularnom delu, ali su gosti slavili 4:3 posle penal serije.

Ekipa Crvene zvezde prepuna talenata, koje su predvodili prvotimci Stefan Leković i Jovan Mijatović, kao i Nikola Stanković koji je na pozajmici u kruševačkom Napretku, a sa klupe trener Zoran Rendulić, nesrećno je ispala od AZ Alkmara. Meč je igran na stadionu FK Voždovac, a crveno-beli su bili ravnopravan rival Holanđanima svih 90 minuta.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Holanđani su poveli preko Ernesta Pokua u 77. minutu, a u 87. je izjednačio kapiten Stefan Leković. AZ Alkmar nije realizovao penal u završnici regularnog dela utakmice. Pristupilo se penal seriji, u prvoj seriji promašili su Vouter Goes i Nemanja Vidojević, da bi potom pogađali su za crveno-bele David Ivić, Nikola Stanković i Stefan Radujko, da bi u poslednjoj seriji tragičar bio Jovan Mijatović.

Posle toga, AZ Alkmar je u osmini finala Lige šampiona za omladince deklasirao Barselonu na njenom terenu, ubedljivim rezultatom 3:0. Ništa manje golgeterski raspoloženi mladi Holanđani nisu bili ni u četvrtfinalu, kada su do vrha napunili Real iz Madrida, pobedivši "kraljevski klub" rezultatom 4:0.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

AZ Alkmar u polufinalu može da dobije za rivala sledeće timove - Sporting, Milan i Hajduk iz Splita.

A, Crvena zvezda treba da bude ponosna na svoju generaciju, gde pored Stefana Lekovića, Jovana Mijatovića i Nikole Stankovića sigurno ima još bisera za prvi tim.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track