MORAMO DA VIDIMO KO JE DOSTOJAN DRESA PARTIZANA! Partizan i Čuka igraju sutra, a za Duljaja će to biti VELIKI TEST!
Foto: Starsport

superliga srbije

MORAMO DA VIDIMO KO JE DOSTOJAN DRESA PARTIZANA! Partizan i Čuka igraju sutra, a za Duljaja će to biti VELIKI TEST!

Fudbal -

Ne cvetaju ruže u crno-belom taboru tokom ove sezone, titula je izgubljena odavno, a trka za drugo i treće mesto na tabeli nikada nije bila zanimljivija.

Regularni deo takmičenja Partizan je završio porazom od Čukaričkog, ali će već sutra, ovog puta u plej-ofu, pomenute ekipe ponovo odmeriti snage na Banovom brdu.

Na konferenciji za medije pred ovaj meč, trener Parnog valjka Igor Duljaj rekao je da mora da vidi ko je dostojan dresa Partizana.

- Nije lako, čak i da smo dobili, teško je pripremiti ekipu za ono što vas očekuje u tri dana. U tri dana dve utakmice protiv istog protivinka, ulog je velik, da se ne bih žalio, smeta ovo, smeta ono, moramo da se suzbijemo i vidimo ko je dostojan dresa Partizana, da vidim da li sam ja isto dostojan da predstavljam klub. Nema izgovora, sve može da se dogodi u životu, ali niko ne može da oduzme borbu na terenu. To je ono što ću tražiti od njih. Danas imamo trening kasnije, moram videti u kakvom su stranju neki igrači, na osnovu toga mogu da vidim prvih 11, ali biće promena - rekao je Duljaj i potom otkrio šta je pričao svojim ljubimcima nakon poraza u četvrtak:

Čukarički, Partizan
foto: @starsport

- Pričali smo posle utakmice, ne odmah, nego sledeći dan, od kuknjave nema ništa. Da se žalimo kao Kalimero, smeta ovo, smeta ono, nema toga. Partizanov dres je težak, nije lako ni drugima, igrate u velikom klubu, morate i tako da se ponašate, postoji kriza, ne samo u Paritzanu, ali bavite se time, tako da nema opravdanja za neke stvari. Možeš loše da igraš, ali navijač Partizana neće oprostiti ako se ne boriš i ne trčiš.

Što se tiče borbe za Evropu, direktni rivali crno-belima su TSC i Čukarički.

- Ja se redovno čujem sa sportskim direktorom, pričamo, analiziramo, tako da... Ja sam rekao ono što mislim, ono što osećaju igrači i ja sam rekao ono što se mene tiče, ja se ne predajem, ako je problem u meni, ja mogu to veoma lako da rešim. Ali neću bežati, nemam čega da se stidim, radim pošteno i od srca, da li je dovoljno ili ne, pokazuje se da nije, ali dok postoji šansa ja se ne predajem. Znate kako, cilj nisam ja postavio. Partizan sam po sebi, ko god da je u klubu, ko god da igra, Partizan postavlja ciljeve, mi ne možemo biti prvi, ogromna je razlika, neko kaže da možemo ostati bez Evrope, mi možemo da ostanemo i bez Evrope, a možemo biti i drugi, sada zavisi od nas, sudbina je u našim rukama, nema levo, nema desno, napred i momci i ja da se borimo, druge nema - rekao je trener Partizana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track