02:51

Vujačić: Uvek isto protiv Zvezde, budemo bolji, a ne pobedimo

patnja

BUDEMO BOLJI OD ZVEZDE, A NE POBEDIMO, UVEK ISTO PROTIV NJIH: Defanzivac Partizana žali za propuštenim šansama u derbiju (VIDEO)

Fudbal -

Partizan nije razočarao protiv Crvene zvezde u 170. večitom derbiju. Odigrali su crno-beli najbolju partiju u Superligi u prolećnom delu šampionata.

Igor Vujačić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Utakmica koja je odigrana bez prisustva publike u sablasnoj atmosferi, završena je rezultatom 0:0. Igor Vujačić, defanzivac Partizana odigrao je odlično u derbiju.

- Evo i sad sam rekao, kada stvorimo ovoliko šansi, moramo da postignemo gol. Ostaje žal, jer nam je mnogo značila ova utakmica, i derbi kao derbi znači mnogo za nas. Moram oda poradimo na realizaciji jer nas to koči, i to ne samo u ovoj utakmici nego i u prethodnim. Taj nedostatak sreće moramo da zaslužimo radom na treningu. Tako da, nadam se da ćemo biti efikasniji u ovih preostalih pet kola - istakao je Vujačić.

Partizan je u velikoj krizi.

- Dosta smo i osporavani ove sezone. Zapali smo u neku situaciju... Jako je teško trenutno i sve je na nas palo, ne znam šta bih vam rekao, osim toga da je teško i da moramo da radimo i postižemo golove, ukoliko želimo da pobedimo utakmicu.

Ne napušta ga optimizam, veruje u matemtaiku i nada se drugom mestu koje bi Partizan vodilo u kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Jako je teško, ali kad bih vam rekao da ne verujem, lagao bih vas. Ima još pet utakmica, to je još 15 bodova u opticaju, tako da ćemo se boriti dok god ima matematičke šanse.

Igor Vujačić, Aleksandar Pešić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nije želeo da ulazi dublje u probleme koji potresaju FK Partizan.

- Ne znam šta bih vam rekao. Ne bih ulazio u neku dubiozu ovih naših problema, jednostavno, teška je situacija i moramo biti iskreni i suočiti se sa problemom. Kako smo upali u ovu situaciju, tako se moramo i izvaditi iz nje.

Partizan je u derbiju protiv Crvene zvezde odigrao dobro, iako na tabeli zaostaje 28 bodova za najvećim rivalom.

- Dobro smo odradili analizu, ali opet, kada znate da vam samo pobeda igra, i da vas samo pobeda drži u "životu", tako smo se i postavili od samog početka meča. Tokom cele utakmice mogu reći da smo dobro radili defanzivu, ali eto, imali smo i par propusta. Hvala Bogu, ovog puta nismo kažnjeni za te propuste, tako da sa te strane moramo biti zadovoljni što nismo primili gol.

Igor Vujačić, Aleksandar Pešić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Crvena zvezda nije blistala u derbiju, Partizan je bio na višem nivou od prethodnih utakmica.

- Sigurno da nam znači da smo protiv njih odigrali dobru utakmicu. Ipak, kao što znate, mi uvek protiv njih igramo dobro, ali nikako nas neće ta realizacija i da krunišemo tu, u nekim momentima, bolju igru od njih. Uvek ili nekako nesrećno izgubimo, ili je bod u pitanju kao na ovom derbiju - objasnio je Igor Vujačić.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track