ŠOK SCENA O KOJOJ BRUJI SVET! Skandalozan potez ogorčene Ukrajinke: Izgubila od Beloruskinje, pa NIJE HTELA NI DA JE POGLEDA!
Foto: Printscreen

NESPORTSKI GEST

ŠOK SCENA O KOJOJ BRUJI SVET! Skandalozan potez ogorčene Ukrajinke: Izgubila od Beloruskinje, pa NIJE HTELA NI DA JE POGLEDA!

Tenis -

Posle poraza slavna teniserka nije želela da pruži ruku protivnici...

Beloruska teniserka Aliaksandra Sasnovič savladala je Ukrajinku Elinu Svitolinu u prvoj rundi WTA turnira u Madridu (6:4, 7:5), a sam meč ostao je u senci nesportskog poteza koji je napravila ukrajinska teniserka.

Iskusna Ukrajinka nakon meča nije želela da pruži ruku svojoj rivalki iz Belorusije. Naime, nakon trijumfa Beloruskinje, Svitolina je prišla sudiji i pozdravila se, a svoju rivalku nije želela ni da pogleda - ponašala se kao da ne postoji!

Nesportski potez Svitoline pogledajte na 4:45.

Iako beloruski sportisti nemaju apsolutno nikakve veze sa ratom u Ukrajini, ogorčena teniserka ih posmatra kao neprijatelje i smatra da ih treba izbaciti iz svih takmičenja.

"Zašto bi se ruskim i beloruskim sportistima pružala prilika, kada njihove vlade otimaju šansu nevinim ljudima i sportistima", napisala je nedavno Svitolina na svom Instagram profilu.

Kada je počeo rat u Ukrajini, Svitolina je među prvima digla glas protiv kolega i kolenginica iz Rusije i Belorusije. Odmah je poručila da nema nameru da se takmiči protiv rivalki iz pomenutih zemalja sve dok one mogu da koriste nacionalne simbole.

Ona se oštro protivi i učešću ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Veoma pogrešna poruka bi bila poslata svetu ako Olimpijada ostane pri odluci da se sportisti iz Rusije i Belorusije stave pod neutralnu zastavu. Mislim da to nije ispravna odluka", rekla je Svitolina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track