PAO JE DOGOVOR - POKETINO JE NOVI TRENER ČELSIJA: Bogatom gazdi odmah isporučio LISTU ŽELJA!
Foto: EPA-EFE/PETER POWEL

gotovo

PAO JE DOGOVOR - POKETINO JE NOVI TRENER ČELSIJA: Bogatom gazdi odmah isporučio LISTU ŽELJA!

Fudbal -

Argentinski stručnjak Maurisio Poketino od leta će postati novi trener Čelsija, otkriva poznati fudbalski insajder Fabricio Romano.

Argentinac je navodno dogovorio sve uslove višegodišnjeg ugovora i njegov dolazak na klupu Plavaca biće uskoro ozvaničen.

Poketino je navodno insistirao da preuzme ekipu tek na kraju sezone i klub mu je izašao u susret. Pojedini ostrvski mediji javljaju da je bogatom vlasniku Plavaca, Todu Boliju, već isporučio svoju listu želja, a na njoj se nalaze golman Emilijano Martinez, fudaler Intera Lautaro Martinez, vezista Brajtona Aleksi Mekalister i as Vest Hema Deklan Rajs. To znači da će Boli, koji je već spiskao 630 miliona evra na pojačanja, ponovo morati ozbiljno da odreši kesu.

Poketino se tako nakon nepune četiri godine vraća u Premijer ligu u kojoj je i stakao afirmaciju kao trener Sautemptona i Totenhema.

Podsetimo, trenersku karijeru započeo je 2009. godine u Espanjolu u kom je proveo tri godine, Od 2013. do 2014 predvodio je Sautempton, a od 2014. do 2019. godine bio je na klupi Totenhema. Poslednji angažman bio mu je u Pari Sen Žermenu, koji je vodio od 2021. do leta 2022. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track