ELEKTRIČAR SA VEŠTAČKIM KUKOM POSRAMIO HULIGANE - POSLAGAO IH KO DRVA: Svet bruji o heroju koji je SAM štitio porodice fudbalera!
Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

JUNAK VEST HEMA

ELEKTRIČAR SA VEŠTAČKIM KUKOM POSRAMIO HULIGANE - POSLAGAO IH KO DRVA: Svet bruji o heroju koji je SAM štitio porodice fudbalera!

Fudbal -

Fudbaleri Vest Hema plasirali su se u četvrtak uveče u finale Lige konferencija, pošto su na gostovanju pobedili AZ Alkmar sa 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 eliminisali holandski tim.

Nažalost, meč u Holandiji obeležili su žestoki neredi na tribinama. Pristalice holandskog tima su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka upale na glavnu tribinu stadiona u Alkmaru, gde su bili smešteni navijači gostujućeg tima, pre svega prijatelji i članovi porodica igrača Vest Hema.

Pitanje je kako bi se sve završilo da na mestu gde su bili smešteni navijači Vest Hema nije bilo Knolsija - čoveka koji je zbog svog izuzetno hrabrog gesta preko noći postao heroj u Engleskoj.

Ovaj stariji navijač krupnije građe izašao je na crtu razularenoj hordi huligana koja je pokušala da upadne na tribinu gde su bile smeštene porodice fudbalera. Knolsi (59) je stao je na vrh stepenica i kao u akcionom filmu obarao jednog po jednog huligana. Pre nego što je stigla pomoć sam je uspeo da ih spreči da ulete na tribinu i totalni haos.

Hrabrog Knolsija odmah su prepoznali brojni fudbalski navijači na društvenim mrežama.

"Pa to je Knolsi, legenda engleskih tribina još od 80-ih godina. Čovek koji živi za Vest Hem", napisao je jedan fan.

"Knolsi je legenda. Sprečio je domaće igrače da dođu do porodica igrača. Dajte mu kartu za finale. Sedeli smo iza devojke Tila Kerera, Knolsi se zabrinuo za nju i otišao je do vrha stepeništa kako bi zaustavio napad navijača Alkmara", otkrio je drugi navijač Vest Hema.

Knolsi je tako privukao veliku pažnju javnosti, a engleski mediji dali su mu nadimak "Anđeo Alkmara".

Poznati tabloid "Dejli mejl" otkrio je brojne zanimljivosti o junaku Vest Hema.

Zove se Kris Knol, ima 58 godina i četvoro dece. Po zanimanju je elektičar. Knolsiju je nedavno ugrađen veštački kuk i još uvek je u fazi oporavka od hiruške intervencije.

"Ja nisam heroj, samo sam uradio ono što sam morao. Jednostavno, ne volim naslnike, one koji napadaju slabije i morao sam da učinim nešto da ih zaustavim. Tako sam vaspitan, tako vaspitavam i svoju decu. Uvek će stati u odbranu žena, dece i starijih", poručio je Knolsi.

Prokomentarisao je i svoj obračun sa huliganima.

"Pomislio sam da je napad najbolja odbrana. Nisam hteo da im dopustim da dođu do ljudi koji su bili iza mene i napadnu ih. Ja sam, kao i ostali navijači Čekićara, tamo došao mirno da pratim meč, sa zetom i prijateljima", kaže Knolsi.

Na njegovom licu vidljive su posledice obračuna sa huliganima, ali svet je jasno video ko je izvukao deblji kraj u ovom obračunu.

"Naravno da su me izudarali, ali to mi je i bila namera. Da primim udarce dok ne dođe pojačanje. Odbio sam barem četvoricu, ali dvojica su mi došla s leđa i udarila me nekoliko puta u lice", otkriva navijač Vest Hema.

Brojni najvijači Vest Hema apelovali su da se hrabrom Knolsiju omogući da uživo prati finale Lige konferencija sa Fiorentinom.

"Ne želim da taj ružni napad zaseni fantastično veče u kom je Vest Hem izborio istorijsko finale. Žao mi je jedino što nikako nisam mogao da dođem do karte za tu utakmicu, koju ćemo za dve nedelje u Pragu igrati protiv Fiorentine. Jako bih voleo da budem tamo. Nadam se da neće biti nereda i da ćemo uživati u fudbalu", kaže Knolsi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track