TRI LEGENDE PARTIZANA VLADAJU BUGARSKOM: Oni se pitaju za sve kod komšija! Vode dva najpopularnija kluba i reprezentaciju!
Foto: Nemanja Nikolić, BETAPHOTO/FK Cukaricki, Ana Paunković

neverovatno

TRI LEGENDE PARTIZANA VLADAJU BUGARSKOM: Oni se pitaju za sve kod komšija! Vode dva najpopularnija kluba i reprezentaciju!

Fudbal -

Ljudi iz Partizana preuzimaju najvažnije funkciju u bugarskom fudbalu.

Saša Ilić
foto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posle Saše Ilića i Mladena Krstajića uhlebljenje u susedstvu pronašao je i Savo Milošević.

Treneri dva najpopularnija kluba u Bugarskoj od sledeće sezone trebalo bi da vode legende Partizana - CSKA iz Sofije Saša Ilić, a Levski Savo Milošević. Kažemo, trebalo bi...

Naime, Saša Ilić ima ugovor sa armijskim klubom iz Bugarske, međutim već sada ima ponuda za nastavak karijere van granica te zemlje, dok bi Savo Milošević zvanično trebalo da preuzme Plave iz Sofije 15. juna, kada bi trebalo da se završi tamošnji šampionat.

Mladen Krstajić
foto: EPA

Milošević i Ilić nikada nisu zajedno igrali u Partizanu, ali jesu u Selti. Sarađivali su u Humskoj, kada je Savo nakratko bio trener Saši 2019. godine. Baš posle te sezone, Ilić je odlučio da prestane sa aktivnim bavljenjem fudbalom, posle 861 utakmice u crno-belom dresu.

Sa druge strane, Mladen Krstajić kao selektor brine se o reprezentaciji Bugarske i ima nimalo lak zadatak, da stabilizuje nacionalni tim i polako ga vrati u gornje razrede evropskog fudbala. I sa njim ne prestaju koincidencije.

Krstajić je u dva navrata nosio dres Partizana kao fudbaler, a jedno vreme bio je i sportski direktor. Zanimljivo, Milošević i Krstajić su rodom iz Republike Srpske, a ostvarili su sjajne karijere u inostranstvu.

Savo Milošević, Partizan
foto: @starsport

Krstajić je igrao u Bundesligi za Verder i Šalke, dok je Milošević davao golove u tri od pet najjačih liga na svetu - Engleskoj, Španiji i Italiji. Savo je bio i najbolji strelac na EP 2000. kada je sa pet golova trofej "Zlatna kopačka" podelio sa Patrikom Klajvertom iz Holandije.

Ilić i Krstajić su pokazali da imaju autoritet, a u Bugarskoj se nadaju da će to uraditi i Milošević, te da u Levskom neće proći kao još jedna legenda Partizana Slaviša Jokanović, koji je Sofiju napustio 2013. godine posle nekoliko meseci.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track