JOVIĆ TUŽIO PARTIZAN! Duguju mu platu za čak dve godine?
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

RASULO

JOVIĆ TUŽIO PARTIZAN! Duguju mu platu za čak dve godine?

Fudbal -

Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera napustiće klub iz Humske bez dinara obeštećenja

Fudbaler Partizana Nemanja Jović predao je Fudbalskom savezu Srbije tužbu protiv kluba i zahtev da mu se isplate dugovanja. Kako smo saznali, crno-beli duguju Joviću primanja za gotovo dve godine (?!).

Uz sve to, jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera zatražio je raskid ugovora s Partizanom! Tu informaciju prvi je juče plasirao Mocart sport.

Jović je rođen 2002. godine i kada je iz mladih selekcija prekomandovan u prvi tim, projektovan je kao budućnost kluba, ali i kao neko ko bi ozbiljnim transferom uneo veliku svotu novca u klupsku kasu.

Nemanja Jović
foto: Marko Đoković/Starsport

S Partizanom ima ugovor do 2024. godine, međutim, ukoliko se tužba usvoji, crno-beli će izgubiti fudbalera bez ikakvog obeštećenja. Uz to, crno-beli će morati da pronađu način da isplate Joviću višegodišnje dugovanje. Jović je eksplodirao kada se pojavio na seniorskoj fudbalskoj sceni, zbog čega je njegova vrednost skočila i na specijalizovanom sajtu Transfermarkt iznosila je čak četiri miliona evra u decembru 2021. godine. Ipak, kao i ostatak tima, u poslednje vreme ne pruža partije kakve su se od njega očekivale.

Za Partizan je odigrao 95 utakmica, dao deset i namestio 11 golova, a u međuvremenu je debitovao za A reprezentaciju Srbije, za koju je odigrao dva meča.

OBMANULI SVE

Dugovanja prema igračima - ogromna

Miloš Vazura, Milorad Vučelić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Iako su se u rukodovstvu kluba iz Humske hvalili kako redovno izmiruju sve obaveze prema fudbalerima, to je daleko od istine. Kao što smo videli, Joviću se gotovo dve godine duguje novac! Na spisku onih kojima se duguje nalazi se i veliki broj igrača iz tekuće sezone.

Kurir.rs/ Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track