FUDBAL GUBI SMISAO - SUMANUTIM TRANSFERIMA NEMA KRAJA! Bogati Arapi prelaze sve granice! Još jedna zvezda dobila NESTVARNU PONUDU!
Foto: EPA

ODOŠE SVI U sAUDIJSKU ARABIJU

FUDBAL GUBI SMISAO - SUMANUTIM TRANSFERIMA NEMA KRAJA! Bogati Arapi prelaze sve granice! Još jedna zvezda dobila NESTVARNU PONUDU!

Fudbal -

Sumanuti transferi polako, ali sigurno, uništavaju draž fudbala...

.

Već duže vreme u fudbalu se sve vrti oko novca i ova prelepa igra polako gubi svaki smisao. Sumanuti transferi nižu se kao na traci i bogati vlasnici i sponzori sada mogu da kupe bilo kog fudbalera. Igrači odlaze u klubove zbog para, a ne želje za dokazivanjem i ambicije, kao što je to nekada bio slučaj.

Bogati vlasnici klubova iz Saudijske Arabije svojim nepristojnim ponudama rešili su da ubiju smisao ove igre. Ludilu koje vlada, ne nazire se kraj. Počelo je rekordnim transferom Ronalda, a onda su počele da stižu basnoslovne ponude na adrese brojnih fudbalskih asova širom Evrope.

Karim Benzema
foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karim Benzema, za kog su mnogi bili uvereni da će završiti karijeru u svom Realu, napustio je kraljevski klub i potpisao trogodišnji ugovor vredan neverovatnih 600.000.000 evra sa prvakom Saudijske Arabije Al Itihadom. Sada se pojavila informacija da će mu se uskoro pridružiti i slavni Francuz Ngolo Kante, kome je isti klub ponudio 100 miliona evra godišnje. Ni skromni as Čelsija nije ostao imun na ogroman novac, pa je prihvatio ponudu i karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Ngolo Kante, Liga šampiona, Čelsi, Mančester siti
foto: Profimedia

Kante će navodno potpisati dvogodišnji ugovor vredan 200 milona evra sa Al Itihadom.

Ne miruju ni drugi klubovi iz ove bogate zemlje. Al Hilal je navodno spremio dvogodišnji ugovor vradan čak 1,2 milijarde evra za jednog od najboljih fudbalera svih vremena - Lionela Mesija.

Lionel Mesi
foto: HERVIO Jean-Marie / AFP / Profimedia

Slavni as je napustio Pari Sen Žermen i slobodan je u izboru nove sredine. Nalazi se na velikoj raskrsnici - emocije, strast, ljubav ili nezamislivo bogatstvo. Naime, Barselona ga silno želi, ali mu ne može ponuditi veliki novac. Ipak, Katalonci se nadaju da će ljubav koju Argentinac gaji prema klubu biti presudna.

Nažalost, poslednjih dana sve više se šuška da je i veliki Mesi poklekao i stavio novac na prvo mesto. Navodno, će i on prihvatiti bogatu ponudu iz Saudijske Arabije i pridružiti se svojim slavnim kolegama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track