RAZBIJENA VELIKA KLETVA AFRIČKIH ŠAMANA! Zbog jednog poteza PROKLELI Gvardiolu? Činili sve da ne uzme LŠ, a onda se desio OBRT!
Foto: Shutterstock

HIT PRIČA

RAZBIJENA VELIKA KLETVA AFRIČKIH ŠAMANA! Zbog jednog poteza PROKLELI Gvardiolu? Činili sve da ne uzme LŠ, a onda se desio OBRT!

Fudbal -

Posle sedam godina mučenja i više od milijardu evra potrošenih za pojačanja - konačno je uspeo! Gvardiola je doneo Mančester sitiju trofej Lige šampiona.

Pep Gvardiola
foto: Moritz Mueller / imago sportfotodienst / Profimedia

Godinama unazad ušati trofej bio je samo san za građane. Iako je imao praktično neograničen budžet, Gvardioli u Sitiju nije polazilo za rukom da se domogne najvrednijeg trofeja u evropskom fudbalu. Verovali ili ne, prema pričama koje su kružile, za to su bili krivi afrički šamani?!

Navodno, po dolasku u Siti na slavnog Španca je bačena velika kletva jer je ponizio jednog od najboljih afričkih igrača svih vremena - legendrnog Jaju Turea.

Pep Gvardiola
foto: EPA/JUANJO MARTIN

Gvardiola je 2016. godine stigao u klub iz Mančestera i već u prvoj sezoni odlučio je da ne registruje legendu kluba za utakmice Lige šampiona. Zbog toga je ušao u žestok sukob sa njegovim agentom Dimitrijem Selukom. Menadžer fudbalera je tada javno poručio da je Španac osramotio njegovog igrača kada je doneo tu odluku.

Ture je bio igrač Sitija od 2010. godine, bio je jedan od najboljih igrača tima, međutim, od Gvardiolinog dolaska njegov status u ekipi se promenio, pa je 2018. godine bio primoran da napusti klub.

Tada su Afrikanci navodno prokleli Gvardiolu.

Dimitri je 2018. godine izjavio da je Španac okrenuo celu Afriku protiv sebe i da mu se crno piše.

"Siguran sam da će se afrički šamani ujediniti i da mu neće dozvoliti da osvoji Ligu šampiona. Biće ovo Gvardiolina kletva iz Afrike! Vreme će pokazati da li sam u pravu ili ne. To što je na ružan način okončao Tureovu karijeru u Sitiju nije greška, već ozbiljan zločin. Pep, bumerang će se vratiti. Videćeš šta sve afrički šamani mogu. Zapamti ovo", zapretio je tada kontroverzni Seluk.

Tako je i bilo... Šta god uradio, koga god kupio, Gvardiola nije uspevao da dođe do trofeja - sve do sada.

Ove desio se veliki obrt. Naime, agent Dimitri Seluk nedavno je rekao da je skinuta kletva.

"Želim da uputim izvinjenje zbog ovoga. Mislim da je vreme da ova gorčina prestane i znam da Jaja oseća isto jer ne želi ništa drugo osmi uspeha Sitiju. Mogu da kažem da su šamani skinuli kletvu i da će siti osvojiti Ligu šampiona sa Pepom", izjavio je nedavno Seluk.

Zanimljivo, Jaja Ture se brzo ogradio od komentara koji je dao agent, navodeći da je reč o besmislicama.

"Mog bivšeg agenta mediji citiraju o kletvi. Molim vas da me nae povezujete sa ovim glupostima i stereotipima o afričkim kletvama", poručio je Ture.

Jaja Ture
foto: Profimedia

PEPOV CRNI NIZ

2018. godina - Siti eliminisan u četvrtfinalu od Liverpula

2019. godina - Siti eliminisan u četvrtfinalu od Totenhema

2020. godina - Siti eliminisan u četvrtfinalu od Liona.

2021. godina - Siti eliminisan u finalu od Čelsija.

2022. godina - Siti eliminisan u polufinalu od Reala.

Kurir sport/Dalymail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track