ČOVEK ZVANI TROFEJ - SEZONA IZ SNOVA ZA MLADOG ARGENTINCA: Sa samo 23 godine uspeo je nešto što NIKO NIKADA ranije nije! NESTVARNO
Foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

svaka čast

ČOVEK ZVANI TROFEJ - SEZONA IZ SNOVA ZA MLADOG ARGENTINCA: Sa samo 23 godine uspeo je nešto što NIKO NIKADA ranije nije! NESTVARNO

Fudbal -

Fudbaler Mančester sitija Hulijan Alvarez (23) ove sezone osvojio je sve što se osvojiti moglo - FA kup, Premijer ligu, Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo sa Argentinom!

Argentinac je tako postao prvi igrač u istoriji sa kompletiranom tripletom i reprezentativnim peharom u istoj sezoni! Posebno treba istaći da je imao ogromnu ulogu u osvajanju svih trofeja koje smo nabrojali.

Ove sezone za Siti je odigrao 49 utakmica i postigao 17 golova, najbolji je strelac ekipe posle neumoljivog Erlinga Halanda.

Na Mundijalu u Kataru upisao je četiri gola. Po jedan je postigao protiv Poljske i Australije, a u polufinalu protiv Hvatske bio je dvostruki strelac.

"Veličanstvena sezona, neverovatna za mene. Ne samo zbog titula već i zato što sam se razvio kao igrač i osoba. Bilo je izazovno preseliti se u drugu zemlju, igrati drugačiji fudbal... Sezonu smo završili osvojivši sve", rekao je Alvarez sa "ESPN" nakon velikog finala Lige šampiona.

Podsetimo, Siti je 2021. godine doveo Argentinca iz River Plate za 21 milion evra, a onda ga još godinu dana ostavio na pozajmici u argentinskom klubu. Alvarez sa engleskim klubom ima ugovor do 2028. godine, a njegova trenutna vrednost je procenjena na 50 miliona evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track