ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE! Crveno-beli slomili Pantere za OSMU UZASTOPNU, a ukupno 23. titulu prvaka države!
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE! Crveno-beli slomili Pantere za OSMU UZASTOPNU, a ukupno 23. titulu prvaka države!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet osvojili su titulu prvaka Srbije pošto su u finalu Superlige pobedili FMP.

U drugoj utakmici finalne serije crveno-beli su bili bolji rezultatom 72:82 (27:23, 9:20, 19:18, 17:21) u Železniku.

Zvezda je tako stigla do osme uzastopne, a ukupno 23. titule državnog šampiona.

Nakon ubedljivog trijumfa u prvoj utakmici, Zvezda je imala ozbiljne probleme u prvoj četvrtini drugog meča. FMP je iznenadio rivala, igrao je odlično u prvih 10 minuta i zasluženo imao prednost nakon tog dela igre.

Ali, druga četvrtina donela je velike probleme domaćinu, a najviše ih je stvorio Luka Mitrović koji je odigrao fantastičan meč. Zvezda je zadržala rivala na jednocifrenom broju poena u drugoj četvrtini, što joj je dalo vetar u leđa u nastavku.

Pokušao je FMP u trećoj četvrtini još jednom ozbiljnije da krene na protivnika, to je donekle i pošlo za rukom, ali sredinom treće deonice crveno-beli su još jednom u potpunosti imali kontrolu nad mečom, a do kraja, odnosno u četvrtoj četvrtini samo su potvrdili da su kvalitetniji tim.

1 / 8 Foto: Starsport

Mitrović je utakmicu završio sa 16 poena, šest skokova i tri asistencije, dvocifreni poenterski učinak imali su još Ben Bentil sa 14 poena, Fakundo Kampaco i Nemanja Nedović sa 11 poena.

U poraženom sastavu Aleksa Stepanović je postigao 19 poena, NIkola Šaranović i Ebuka Izundu po 13.

Tok meča možete da pratite na Kurir sportu.

FMP - Crvena zvezda 72:82 (27:23, 9:20, 19:18, 17:21)

Četvrta četvrtina:

Nije mogao FMP da ponovi još jednom odličan start četvrtine i da pokuša da napravi zadnji "juriš". Zvezda je nastavila sa dominantnom igrom iz drugog dela treće deonice i brzo je povećala razliku i približila se osvajanju šampionske titule.

Na četiri minuta do kraja rezultat je bio 77:62, nakon čega gosti nisu imali problem da privedu susret kraju.

Crvena zvezda, FMP, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

Treća četvrtina:

Početak drugog poluvremena doneo je novi preokret, pošto je FMP zaigrao fantastično od prvog minuta. Posle pet minuta igre rezultat treće deonice bio je 16:6, a ukupno su Panteri imali prednost 52:49.

Sjajno je igrao Stepanović u tim trenucima, a uključio se i snažni centar Ebuka Izundu.

Velika borba se vodila u trećoj četvrtini, a FMP nije izdržao u istom ritmu, pa je Zvezda napravila svoju seriju i ponovo vratila kontrolu u ovom sjajnom meču.

Nastavio je Luka Mitrović sa sjajnom partijom, a do dvocifrenog poenterskog učinka je stigao i Fakundo Kampaco.

Na kraju treće četvrtine rezultat je 55:61.

Druga četvrtina:

Znatno bolje je Crvena zvezda otvorila drugu deonicu - serijom 2:10. Zaigrali su gosti bolje u odbrani u zahvaljujući tome stigli i do preokreta. Posle pet minuta igre u drugoj deonici rezultat je 31:34.

Daleko efikasnije se igralo u prvoj četvrtini, crveno-beli su posle odličnog starta u drugom delu igre nastavili sa čvrstom defanzivom i zadržali su domaćina na svega osam poena u toj četvrtini nakon koje je na semaforu pisalo 36:43.

Mitrović je poluvreme završio sa 12 poena uz šut iz igre 4/4, šest skokova i tri asistencije i ubedljivo je najkorisniji igrač na terenu.

Crvena zvezda, KK Crvena zvezda, FMP
foto: Starsport

Prva četvrtina:

Odlično je utakmicu otvorio FMP - trojkom Biča, a u istom ritmu su nastavili domaći košarkaši i u potpunosti su neutralisali odličan start Luke Mitrovića koji je ubedljivo najbolji pojedinac gostujućeg tima.

Brzo je Mitrović stigao do sedam poena i tri skoka, ali nakon što je njegov tim došao do 12:12, Panteri su pojačali ritam.

Aleksa Stepanović je odigrao sjajnu četvrtinu u kojoj je upisao 10 poena iako je u igru ušao sa klupe i najviše zahvaljujući njemu FMP je prvu četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 27:23.

Uoči meča:

Pobedom u Železniku crveno-beli stigli bi do 23. titule prvaka države, a osme uzastopne.

Sa druge strane, Panteri će kao domaćini pokušati da izbore majstoricu, odnosno utakmicu broj tri koja bi se igrala 11. juna.

Zvezda je u prvoj utakmici u dvorani Aleksandar Nikolić lako došla do pobede rezultatom 90:74.

Na tom susretu istakao se Luka Mitrović sa 21 poenom i šest skokova, a generalno gledano, odlično su bili raspoređeni minuti i poeni u ekipi branioca trofeja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track