NOVI REPREZENTATIVAC SRBIJE PRED VELIKIM TRANSFEROM: Sludeo je Evropu, VELIKAN SE PRVI JAVIO! Pre samo tri meseca je postao "orao"
Foto: Starsport

BRAVO!

NOVI REPREZENTATIVAC SRBIJE PRED VELIKIM TRANSFEROM: Sludeo je Evropu, VELIKAN SE PRVI JAVIO! Pre samo tri meseca je postao "orao"

Fudbal -

Samo tri meseca nakon što je debitovao za reprezentaciju Srbije Lazar Samardžić se nalazi pred velikim transferom.

Fudbaler Udinezea je 24. februara proslavio 21. rođendan, a 24. marta je upisao prve minuta u dresu "Orlova".

Bilo je to na utakmici prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije u Beogradu. Selektor Dragan Stojković Piksi, nakon uspešnih "pregovora" uspeo je sa svojim saradnicima da Samardžića ubedi da igra za Srbiju nakon što je igrao za sve mlađe selekcije Nemačke.

Od njega se očekuje mnogo u budućnosti kada je reč o nacionalnom timu, a u međuvremenu za Udineze je pružao odlične partije.

Lazar Samardžić
foto: LiveMedia / ddp USA / Profimedia

Na 37 utakmica u Seriji A u nedavno završenoj sezoni Samardžić je postigao pet golova uz četiri asistencij, a igrama je i te kako skrenuo pažnju na sebe.

S obzirom na to da je u pitanju mlad igrač, mnogim evropskim klubovima je interesantan, a deluje da je najzainteresovaniji Milan.

Polufinalista Lige šampiona stupio je u kontakt sa Udinezeom i raspituje se o ceni kako bi isplanirao dalje akcije.

Samardžić ima ugovor do 2026. godine što znači da bi Rosoneri morali da spreme ozbiljan novac za obeštećenje, a prema podacima specijalizovanog sajta "Transfermarkt", srpski fudbaler vredi 14 miliona evra.

Lazar Samardžić je igrao u mlađim kategorijama Herte, 2020. godine je prešao u Lajcpig, a godinu dana kasnije u Udineze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track