HTEO DA IZBACI PARTIZAN I ZVEZDU IZ ABA LIGE, SAD IH BRANI! Čuveni hrvatski trener DRASTIČNO promenio mišljenje posle finala
Foto: Nenad Kostić

PREDOMISLIO SE

HTEO DA IZBACI PARTIZAN I ZVEZDU IZ ABA LIGE, SAD IH BRANI! Čuveni hrvatski trener DRASTIČNO promenio mišljenje posle finala

Košarka -

Čuveni hrvatski trener, Aleksandar Petrović, posle pola godine je promenio mišljenje o srpskim klubovima i ABA ligi.

Petrović često svoje stavove iznosi putem naloga na društvenoj mreži Tviter, a tako je bilo i ovog puta.

On se oglasio nakon finala regionalnog takmičenja u kojem je Partizan pobedio Crvenu zvezdu. Ako sa strane ostavimo sve što se dešavalo van košarke, gledali smo pet zanimljivih utakmica, a takav je utisak stekao i Petrović.

On je podsetio na tekst koji se pojavio na jednom hrvatskom portalu pre početka finala sa naslovom: Završni čin srpskog obračuna: Uzmite kokice, zavalite se u fotelju i gledajte kako se raspada.

- Po preporuci jednog hrvatskog novinara, uzeo sam kokice kako bih video raspad ABA lige. To nisam dočekao, ali sam video dobru košarku, korektno suđenje, pune dvorane. Tu ligu treba kvalitetno doraditi te napraviti dogovor sa svim košarkaškim savezima čiji klubovi u njoj igraju - napisao je Petrović na Tviteru.

To znači da je čuveni trener drastično promenio mišljenje koje je podelio javnosti krajem 2022.godine.

Nakon informacije da će Fakundo Kampao biti pojačanje Crvene zvezde, poručio je sledeće:

- Mislim da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer sa ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi sa ovim prostorima logično je da budu stalni učesnici Evrolige, a da se ABA liga okrene onome što je u startu i bila, razvojna liga za mlade igrače.

Dakle, od poziva da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, Petrović je, nakon duela večitih rivala, dobio novu ideju - da se ABA liga sa beogradskim trofejnim klubovima dovede na viši nivo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track