NOVI POSAO ZA MILORADA MAŽIĆA: Srpski sudija pred velikim izazovom! Ide u veliku zemlju da zavede red!
Foto: EPA

cene ga

NOVI POSAO ZA MILORADA MAŽIĆA: Srpski sudija pred velikim izazovom! Ide u veliku zemlju da zavede red!

Fudbal -

Milorad Mažić, nekadašnji srpski fudbalski sudija, dobio je novi posao u Rusiji.

Milorad Mažić
foto: Printskrin/Jutjub

Nakon što je posle tri godine okončao rad na Kipru, od sledeće sezone Milorad Mažić radiće u Rusiji. To je samo potvrda vesti iz 2022, ali i od proleća kada je bivši srpski sudija imenovan u Komisiju za suđenje Ruskog fudbalskog saveza, kao šef sudijske službe.

Pored arbitra iz Vrbasa, u komisiji su i šef sudijske komisije Pavel Kamancev (bez prava glasa), Sergej Zujev, Aleksandar Gvardis, Nikolaj Ivanov, Ravšan Irmatov, Sergej Fursa, Nikolaj Levnjikov i Eduard Mali.

Milorad Mažić
foto: Profimedia

Milorad Mažić će u naredne dve godine pored poslova oko sudija, sa dugogodišnjim saradnikom Daliborom Đurđevićem biti zadužen zadužen za VAR sistem.

- Zahvaljujem se rukovodstvu RFU na ukazanom poverenju. Poboljšanje kvaliteta suđenja u tako velikoj zemlji kao što je Rusija je za mene veliki izazov. Od 2019. godine u Rusiji je pokrenut veliki program reforme fudbalskog suđenja. Za ovo vreme urađeno je mnogo, posebno na početnom nivou obuke, ali ne smemo stati na tome, već nastaviti da idemo napred - prenosi izjavu Mažića pres služba RFU:

- Ruska Premijer liga i Kup Rusije su prikaz ruskog fudbala i moj prvi prioritet će biti poboljšanje kvaliteta ruskih sudija na velikim fudbalskim turnirima. Jedna od prvih uočljivih novina u radu pravosuđa biće promena koncepta ocenjivanja rada arbitara. Za osnovu će biti uzete najbolje prakse FIFA koje su korišćene na poslednjem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Milorad Mažić je karijeru je završio 2019. godine, a sa znakom FIFA sudio je od 2009. godine. Bio je sudija na dva Svetska prvenstva - 2014. i 2018. godine, kao i na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Srpski arbitar delio je pravdu na finalu Lige šampiona 2018. između Real Madrida i Liverpula (3:1), kao i u meču Superkupa Evrope 2016. između Reala i Sevilje (3:2). Mažić je devet puta zaredom proglašavan za najboljeg fudbalskog sudiju u Srbiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track