SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O NAJVEĆEM TENISKOM TURNIRU: Vimbldon 2023 - termini, prenosi, novac, favoriti i korak do Novakovog ČUDA!
Foto: Profimedia

detaljno

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O NAJVEĆEM TENISKOM TURNIRU: Vimbldon 2023 - termini, prenosi, novac, favoriti i korak do Novakovog ČUDA!

Tenis -

Najveći i najprestižniji teniski turnir na svetu. Nešto što prevazilazi i sport, jer ima elemente kultnog događaja popularnog širom planete - Vimbldon.

Ove godine će Otvoreno prvenstvo Engleske u tenisu početi 3. jula i trajati do 16. jula. Žreb je na programu već ove nedelje, tačnije u petak.

Prvi nosilac na turniru je Novak Đoković, koji je i četvorostruki uzastopni osvajač. Ukupno srpski as ima sedam titula, a ako osvoji i osmu izjednačiće se sa Rodžerom Federerom na vrhu liste osvajača.

Ujedno, Novak ima priliku da odmakne Nadalu na čak dva gren slema u trci koja će presuditi ko je najbolji teniser u istoriji.

Vimbldon
foto: Profimedia

Veliki favorit po procenama bukmejkera je upravo Đokovića. Kvota na srpskog asa da će podići pehar iznosi samo 1,70. Drugi favorit je Alkaraz čija pobeda donosi kvotu 4,00.

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 44.700.000 funti.

Prenosi sa ovogodišnjeg Vimbldona biće na Radio televiziji Srbije, samim tim će cela Srbija moći da gleda ovaj turnir.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: EPA/TOLGA AKMEN

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track