TANKO JE TO! OVAJ PARTIZAN VAPI ZA POJAČANJIMA: Crno-beli bez kvaliteta za titulu i Evropu, posle priprema u Sloveniji
Foto: www.partizan.rs

nije dobro

TANKO JE TO! OVAJ PARTIZAN VAPI ZA POJAČANJIMA: Crno-beli bez kvaliteta za titulu i Evropu, posle priprema u Sloveniji

Fudbal -

Partizan odradio je pripreme u Sloveniji, međutim ono što su prikazali izabranici trenera Igora Duljaja na Pohorju brine sve navijače crno-belih.

Igor Duljaj, Nemanja Nikolić, Frenk Kanute
foto: www.partizan.rs

Fakat je da je Partizan u novu sezonu svesno ušao sa mladim fudbalerima, ali je evidentno oslabljen posle odlaska Rikarda, Igora Vujačića, Ljubomira Fejse i Slobodana Uroševića. Za zamenama se po rečima sportskog direktora Ivice Kralja i dalje traga, dok trener Igor Duljaj ne gubi nadu da će uprava kluba pronaći igrače koji su mu potrebni na mestima napadača, štopera i ofanzivnog veznog.

Nemanja Nikolić
foto: www.partizan.rs

Zasad Partizan je angažovao Aleksandra Ščekića, Nemanju Nikolića, Aleksandra Jovanovića, Nikolu Antića, Frenka Kanutea, dok će se u ekipi u Beogradu priključiti Skander Severina. Imena koja ne obećavaju borbu za titulu i navode na to da je klubu potrebno osveženje i sveža krv u najmanje trojici kvalitetnih fudbalera.

Strah kod navijača budi činjenica da su iskusni asovi Stevan Jovetić i Mateja Nastasić odbili poziv da se vrate u Humsku. Da su došli, to bi onda bila druga pesma, Partizan bi sa njima dvojicom bio itetako konkurentan na svim frontovima.

Frenk Kanute
foto: www.partizan.rs

Nije Partizan briljirao u Sloveniji na utakmicama. Pobeđena su dva slovenačka niželigaša Pesnica (5:0) i Drava (3:0), dok su porazi pretrpljeni od češkog Bohemijansa (0:2) i austrijskog Šturma (1:2), koji je ovog leta uzeo meru i ekipi TSC koja će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Partizan u novu sezonu ulazi bojažljivo, gotovo za klasu slabiji od najvećeg rivala Crvene zvezde, koja je napravila ekipu za najelitnije UEFA takmičenje. Uz dosta stranih, ali i domaćih klasnih fudbalera.

Danilo Pantić
foto: www.partizan.rs

Cilj uprave je da se Partizan domogne Evrope, odnosno da se plasira u Ligu konferencije. Crno-beli kreću od trećeg kola kvalifikacija, a 24. jula će nakon žreba saznati protivnika. Prve utakmice biće igrane 10. avgusta, dok su revanši sedam dana kasnije. Dvomeči plej-ofa su zakazani za 24. i 31. avgust. Partizan je nosilac u obe runde.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track