VELIKA ZAVIST VLADALA JE U SVLAČIONICI BARSELONE: Neverovatna ispovest Bojana Krkića o saigračima i njihovoj LJUBOMORI
Foto: EPA/Alejandro Garcia

otvorio se

VELIKA ZAVIST VLADALA JE U SVLAČIONICI BARSELONE: Neverovatna ispovest Bojana Krkića o saigračima i njihovoj LJUBOMORI

Fudbal -

Bojan Krkić proletos je okončao fudbalsku karijeru, ali očigledno ne može da zaboravi sve one bolne trenutke koji su mu se desili u Barseloni.

Bojan Krkić, Leo Mesi
foto: CRISTINA QUICLER / AFP / Profimedia

Bojan Krkić (32), dete Srbina i Špankinje, fudbalski je stasao u La Masiji, akademiji Barselone. Za prvi tim giganta iz Katalonije debitovao je sa 17 godina i time postao velika zvezda u Španiji.

Njegov meteorski uspon nije se svideo saigračima. Bojan Krkić u emotivnom intervjuu časopisu "Athletic" govori o zavisti u svlačionici, medijskim napadima i usamljenosti.

- Usamljenost je bila prisutna u svim fazama moje karijere. Ali u Americi i Japanu u poslednje tri godine, zaista sam naučio kako je živeti bez prijatelja. Biti usamljen - kazao je Bojan Krkić.

Krkić je ušao u prvi tim Barselone sa 17 godina, kao najbolji strelac kluba u istoriji omladinskog sistema (423 gola). Šansu mu je dao trener Frank Rajkard.

Ubrzo je pozvan u reprezentaciju Španije za Evropsko prvenstvo 2008, ali.... Reprezentacija je javno saopštila da je Bojan bolestan i time su želeli da ga zaštitie.

- Bio je ogroman pritisak medija. Štampa nije razumela da je 17-godišnji katalonski mladić rekao „ne”. To nije imalo nikakve veze sa politikom. Bio sam dete kome je bilo potrebno vreme i prostor da shvati šta se dešava. Bio sam na ivici.

Ronaldinjo, Lionel Mesi, Tijeri Anri
foto: EPA/ALBERTO ESTEVEZ

U prvoj sezoni u Barseloni, Krkić je postigao 12 golova. Učinio je to dok su mu direktni konkurenti za mesto u timu bili Ronaldinjo, Samuel Eto i Tijeri Anri. Bojan je otkrio da njegovi uspesi nisu uvek prijali saigračima.

- U svlačionici uvek postoji velika konkurencija. Mnogo sam brzo napredovao, a onda je počela da radi ljubomora. Ta godina je bila teška za mene. Stigao sam na vrhunac sezone, kada su brojni igrači bili kritikovani. Odjednom dete počinje da daje golove. To nije usrećilo ni moje saigrače ni moje protivnike - objasnio je Bojan Krkić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track