NAVIJAČI SLOVANA VEĆ SLAVE MILANA BORJANA: Branio je na samo tri utakmice i već je posao HEROJ
Foto: Profimedia

U ŽIŽI

NAVIJAČI SLOVANA VEĆ SLAVE MILANA BORJANA: Branio je na samo tri utakmice i već je posao HEROJ

Fudbal -

Milan Borjan je najveće pojačanje Slovana iz Bratislave i čovek koji bi mogao prvaka Slovačke da odvede u Ligu šampiona.

Čuvar mreže reprezentacije Kanade senzacionalno je ovog leta iz Crvene zvezde stigao u redove Slovana. I već na startu kvalifikacija za elitno takmičenje UEFA poneo je titulu junaka tima.

U prvom kolu kvalifikacija, u drugom meču s prvakom Luksemburga Sviftom, Milan Borjan je odbranio penal u devetom minutu, što je pomoglo njegovom timu da kasnije trijumfuje sa 2:0 i prođe u naredno kolo.

Borjan je branio na tri meča za Slovan u kvalifikacijama za LŠ - i na svakom je bio apsolutni heroj!

U sredu veče Borjan je bio najbolji pojedinac u timu Slovana u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv ekipe Zrinjski u Mostaru.

Sigurnim intervencijama unosio je kuraž u redove ekipe iz Bratislave, koja je na teškom gostovanju izvojevala pobedu od 1:0, golom Šaranija Zubera u 53. minutu. Baš zbog toga, navijači Slovana ga slave i smatraju ga za heroja na startu kvalifikacija evropskog takmičenja.

Publika u Mostaru vređala je Borjana i zviždala mu kad god bi on dotakao loptu ili imao uspešnu intervenciju.

Kako su i najavili posle žreba, Hrvati iz tog dela Hercegovine koristili su svaku priliku da se iz samo sebi znanih razloga obračunaju s reprezentativcem Kanade. Kako su sami rekli, iritirala ih je njegova izjava da je rođen u Kninu, u Republici Srpskoj Krajini.

Posle meča Milan Borjan pokazao je kakav je gospodin, rekavši da je, pored svega što se čulo na stadionu, ipak sve bilo u granicama normale.

- Nije bilo nikakvih provokacija. Sve je bilo korektno. Skidam im kapu i samo reči hvale zbog navijanja tokom čitavog meča - kazao je Milan Borjan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track