POKRENUT POSTUPAK PROTIV ZVEZDE - PARTIZAN I KRALJ BEZ PRIJAVE: Zasedala disciplinska komisija FSS - ovo su sve odluke
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

KAZNA

POKRENUT POSTUPAK PROTIV ZVEZDE - PARTIZAN I KRALJ BEZ PRIJAVE: Zasedala disciplinska komisija FSS - ovo su sve odluke

Fudbal -

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je pokrenula postupak protiv Crvene zvezde, na sednici u četvrtak. Razlog je prevelika upotreba pirotehničkih sredstava na meču otvaranja srpskog prvenstva protiv Vojvodine, na kome je Zvezda bila domaćin.

Sa druge strane, sportski direktor Partizana, Ivica Kralj, i crno-beli, neće biti prijavljeni posle neprimerenih komentara na račun sudija u Bačkoj Topoli, posle meča sa TSC-om.

Ivica Kralj
foto: Starsport

Radenko Stevović, delegat FSS-a koji je prisustvovao utakmici odigranoj na Marakani, zabeležio je veliku upotrebu pirotehnike na toj utakmici. Od 12. minuta, kada je bilo upaljeno dvadesetak baklji, u upoterbi su neprestano bile dimne bombe, petarde, topovski udari, i ostali pirotehnički proizvodi. Ukupno je preko sto baklji iskorišćeno, i, iako nisu završile na terenu, Stevović je ocenio organizaciju meča "lošim".

Zvezda će, najverovatnije, morati da plati kaznu na sledećoj sedenici disciplinskog organa.

Postupci nisu pokrenuti protiv Partizana i Ivice Kralja, iako je tolernacija prema komentarisanju sudija i njihovog posla poslednjih sezona veoma mala. Nakon što se poslednji put čula zviždaljka na stadionu u Bačkoj Topoli, crno-beli su preterali sa komentarima usmerenim prema sudijama ovog meča, Dejanu Filipoviću i Milanu Mitiću, kao i njihovim pomoćnicima.

Miloš Vazura, Milan Mitić, Zvezdan Terzić, Partizan, Crvena Zvezda
foto: Starsport©

Doneta je i odluka da Filip Žunić, igrač lučanske Mladosti, propusti tri meča, zbog veoma ranog isključenja na meču sa surduličkim Radnikom. Pored njega, napadač crno-belih, Aldo Kalulu, i Aleksandar Busnić, igrač Vojvodine, će takođe propustiti sledeću utakmicu, zbog crvenih kartona.

Tim iz Surdulice je opomenut, pošto nisu imali doktora na meču protiv Mladosti iz Lučana, a ako im se greška ponovi, kazna će biti drastičnija, prema najavama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track