PRVI PUT SE OGLASIO OTAC UBIJENOG NAVIJAČA AEK-A: Sve do čega mi je stalo je da pronađem ubicu
Foto: Twiter

Tuga u domu Kacurisa

PRVI PUT SE OGLASIO OTAC UBIJENOG NAVIJAČA AEK-A: Sve do čega mi je stalo je da pronađem ubicu

Fudbal -

Mihalis Kacuris smrtno je stradao od uboda nožem u tuči huligana Dinama iz Zagreba i AEK-a u Atini.

Nesrećnom 29-godišnjem mladiću nije bilo spasa u haosu koji se desio u noći između ponedeljka i utorka.

U trenutku kada je čula da joj je sin ubijen, majka Mihalisa je doživela srčani udar i trenutno se nalazi u bolnici "Crveni krst" u atinskom naselju Nova Filadelfija.

Sada se prvi put oglasio i otac smrtno stradalog mladića. U izjavi za grčke medije, poručio da mu je jedina želja da pronađe ubicu.

"Sada mi je stalo da pronađem ubicu svog deteta. Nažalost, moje dete je izgubljeno i bojim se da će i drugi biti izgubljeni. Želim da se oprostim sa svojim detetom, a pa onda da pričam", poručio je otac Mihalisa Kacurisa.

Roditelji tragično stradalog 29-godišnjaka dobili su veliku podršku od roditelja Alkisa Kampanosa. Alkis je bio navijač Arisa, koga je napalo 12 navijača PAOK-a i usmrtilo zbog njegove navijačke pripadnosti. Sedmorica su dobila doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva ih nehata, dok su petorica osuđena na po 20 godina zatvora.

Otac nesrećnog Alkisa je izjavio.

"Jedan mladić je izgubio život. Moja žena i ja smo šokirani. Mislio sam da će Alkis biti poslednja žrtva slepog nasilja, ali nažalost ovo se sve nastavlja. Reči su siromašne da ublaže bol roditelja koji su izgubili dete. Naći ćemo priliku da im uputimo par reči utehe, ali reči su siromašne", poručio je otac Alkisa Kampanosa.

Podsetimo, grčko javno tužilaštvo, pod nadzorom Marije Gani, pokrenulo je istragu zbog smrti Mihalisa Kacurisa. Svim uhapšenima, a njih je 104, određen je pritvor i terete se za ubistvo i još četiri krivična dela.

Još oko 50 učesnika tuče je trenutno van dometa policije, i za njima se traga. Grčka je postavila blokade na državnim putevima i granicama, kako bi sve osumnjičene privela pravdi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track