UDARALI SU ME TOLIKO DA SAM SE ONESVESTIO! Ispovest koja ledi krv u žilama: Hvata me JEZA čim se setim! Samo čudom sam preživeo!
Foto: YIANNIS PANAGOPOULOS / AFP / Profimedia, Grčka policija

navijač AEK-a

UDARALI SU ME TOLIKO DA SAM SE ONESVESTIO! Ispovest koja ledi krv u žilama: Hvata me JEZA čim se setim! Samo čudom sam preživeo!

Fudbal -

Potresne ispovesti svedoka tragičnih nereda u Atini preplavile su grčke medije.

Stravični incidenti koje su u ponedeljak kasno uveče izazvali huligani zagrebačkog Dinama ispred stadiona AEK-a u Atini i dalje su glavna tema u grčkim medijima.

Podsetimo, iako je UEFA zabranila prisustvo gostujućih navijača, oko 200 pristalica Dinama došlo je do stadiona grčkog tima i napravlo totalni haos.

Huligani, naoružani do zuba, lomili su sve redom i napadali ljude koji su se zatekli tu. U krvavom obračunu koji je zaprepastio Evropu jedan 29-godišnji navijač grčkog kluba je i ubijen.

Horor u Novoj Filadelfiji u intrvjuu za grčke medije opisao je jedan pretučeni navijač grčkog AEK-a.

Nesrećni čovek se u metežu našao sa svojim sinom.

"Ne mogu da verujem da sam ovo preživeo. Oni su došli ovde da ubijaju, a ja sam samo čudom živ", počeo je svoju ispovest Grk.

On je otkrio da su ga huligani napali nekoliko metara od mesta gde je nesrećni Mihalis zadobio smrtonosni ubod.

"Otišao sam po dve karte za utakmicu. Poveo sam i sina i stigli smo u Novu Filadelfiju. Moj prijatelj ih je video kako dolaze trčeći. Sina su mi sklonili prijatelji, a nas su počeli da tuku", kaže povređeni muškarac i dodaje:

"Imali su kacige i maske na licima. Udarali su me toliko da sam se onesvestio. Nosili su pajsere, palice... Dobio sam palicom po glavi i pao sam".

Navijač je zadobio povrede nogu, lopatice, a dobio je i 10 šavova na glavi.

"Sećam se samo ovoga što sam vam rekao. Čim se setim, odmah počne da me hvata jeza. Mislim da je previše i ovo čega se sećam. Zaustavite ovo nasilje. Grčka kao kolevka civilizacije ne zaslužuje takve scene. Kako im je uopšte dopušteno da dođu ovde? Da 200 ubica dođe i izvede takav ubojiti napad na nas" pita se očajni navijač.

Svedok horora poznavao je i ubijenog Mihalisa.

"Poznavao sam ga lično. Bio je sjajan momak. Želim da izrazim najdublje saučešće njegovoj porodici. Pamtiću ga dok sam živ", rekao je navijač AEK-a.

Ubijeni Navijač, AEK
foto: Printscreen

Kurir sport/Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track