IGOR DULJAJ JE TRAŽIO SAVET PRED SABAH: Zvao je legende kluba! Šta mu je čuveni Tumba rekao za meč sezone?!
Foto: www.partizan.rs

liga konferencije

IGOR DULJAJ JE TRAŽIO SAVET PRED SABAH: Zvao je legende kluba! Šta mu je čuveni Tumba rekao za meč sezone?!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana sutra od 21.00 čas na stadionu Humskoj igraju najvažniju utakmicu ovog sela sezone. Nemaju pravo na grešku.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

Revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije je od velikog značaja za crno-bele. Sabah iz Azerbejdžana slavio je u prvom meču rezultatom 2:0 i pred igračima Partizana je nimalo lak zadatak.

- Sve je prošlog četvrtka bilo loše. Zato u revanšu moramo da uradimo sve suprotno od onoga kako smo izgledali u gostima. Od igrača tražim da budu agresivni od početka, da stavimo do znanja rivalu, iako ga poštujemo, da igramo na našem stadionu. Videlo se i protiv Radničkog da moramo da budemo strpljivi, dali dva gola za osam minuta, ali to strpljenje ne znači da bi trebalo da spustimo stepen agresivnosti. Verujem da će igrači "pocepati" teren koji je nov, pa neka ga ponovo prave i popravljaju - samouveren je Igor Duljaj.

Ljubiša Tumbaković
foto: Nenad Kostić

Trener Partizana je u pripremi važnog meča tražio savet od bivših igrača kluba kao što su Zoran Mirković, Gordan Petrić, Budimir Vujačić, Ljubiša Tumbaković...

- Rekao mi je Tumba: "Ti su unutra, jedini znaš kako se ekipa oseća, čak i dobronameran savet može da bude kontraproduktivan". Zato nikad ne spremam govore pred utakmicu, samo kažem ono što osećam u trenutku. Može da vam priča ko šta hoće, ali kad osetiš podršku – to je to.

Tradicija ne ide na ruku Partizanu. Nikada u istoriji nisu uspeli da nadoknade minus od dva gola u evropskim takmičenjima.

- Ne tražim izgovore, umor ne postoji, tek smo počeli sezonu. Ubeđen sam i verujem da ćemo sad uspeti da nadoknadimo dva gola minusa. Ne smemo da preskačemo redosled, jer ne jurimo tri, već dva gola. Zato ćemo igrati agresivno i pametno, 90 ili 120 minuta. Maksimalno svi. Fudbaleri, mi sa klupe i navijači. Nije lako kad izgubite prvu utakmicu, iako su svi očekivali da ćemo se prošetati u Bakuu. Znamo da je u međuvremenu Sabah odložio prvenstveni susret, mi nismo, jer se igrači spremaju kroz mečeve. Nije to alibi, nego želja da zaštitim igrače koji su kasnije došli. Zato igramo, jedino tako možemo da podignemo formu. Protiv Sabaha je bilo kriminalno trkački i energetski, ali sam na sebe preuzeo krivicu. U igrače verujem, kao što i oni veruju u ono što radimo. Bitno je da osete podršku kao u Bačkoj Topoli, Novom Sadu, čak i protiv Radničkog je bio takav ambient, zato su smogli snage da preokrenu. Čak i ako pogreše, daće sve od sebe.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

Moguće su promene u startnih 11 koje izgleda zna samo Igor Duljaj.

- Možda bude jedna, eventualno dve promene u odnosu na duel u Azerbejdžanu. Tim znam, samo da poslednji trening prođe bez problema. Ne verujem da će se Sabah zatvoriti, dobro nas je analizirao. Sad je važno kako ćemo mi izgledati. Možemo da imamo plan, ali ima ga i protivnik. Sve se menja kad padne prvi gol. Nas će publika da tera da idemo napred, kad ne budemo mogli oni će nas gurati.

Poseban motiv za crno-bele jesu i finansije. Samo od igranja u Ligi konferencije Partizan je prošle godine zaradio 7.000.000 evra.

- Tačno je da Evropa donosi novac, ali ne zaboravite da Partizan mora da živi i posle ove utakmice, da ima ekipu koja će se boriti tokom cele sezone. Bitno je šta ostaje iza nas. Iz iskustva znam da pritisak nestaje kad izađete na teren. Ima onih koji ne veruju, ali ja i momci verujemo. Bilo kod da dođe na tribine, samo neka podrži tim. Bez navijača nemamo šta da tražimo. Da je lepo neko drugi bi bio ovde, pričalo bi se o lepim stvarima, međutim, ja volim kad je teško. Inače, teško izlazim na kraj sa fudbalerima, jer su zarobljenici tuđeg mišljenja. Nikako ne mogu s tim da se izborim. Je l' tako, Iliću? - upitao je Duljaj mladog defanzivca i izmamio njegov osmeh.

Igor Duljaj, Mihajlo Ilić
foto: www.partizan.rs

Cena karte za sve tribine je 299 dinara. Igor Duljaj i Mihajlo Ilić pozvali su navijače da u što većem broju dođu na utakmicu protiv Sabaha.

- Nikom se ne dodvoravam, ali ovi momci zaslužuju podršku. Baš im znači. I kad su bili pozitivni rezultati, a neki su očekivali da ćemo u tri utakmice prvenstva da osvojimo bod ili dva, momci su pokazali kvalitet, međutim, on nije dovoljan ako nemate podršku. Važno je da osete iza sebe armiju ljudi koji im veruje - poručio je Igor Duljaj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track