TUŽNA VEST IZ SPLITA: Preminuo legendarni fudbaler Partizana i Hajduka!
Foto: Foto: Printscreen/Youtube/Televizija Nikšić

odlazak velikana

TUŽNA VEST IZ SPLITA: Preminuo legendarni fudbaler Partizana i Hajduka!

Fudbal -

Tužne vest nam stiže ovog popodneva iz Splita.

Legendarni fudbaler Partizana i Hajduka, Miroslav Bošković, je preminuo u 76. godini.

Vest je potvrdio Hajduk iz Splita koji se oprostio od čuvenog defanzivca s nadimkom "Galeb".

U svojoj karijeri koju je započeo u Hajduku odigrao je 405 utakmica za taj tim pre nego je prešao u beogradske crno-bele. Ostao je upamćen kao jedini fudbaler koji je iz Hajduka prešao u Partizan.

"Da, to se desilo upravo pred prelazni rok u kojem sam ja obligaciono postao potpuno slobodan igrač, sa svim ustavnim pravima kao i svaki građanin ili radnik u Jugoslaviji. Hajduk je potegao propis FSJ, koji kaže da ako mi matični klub (po utvrđenom limitu za reprezentativca) ponudi propisani finansijski maksimum, tada ja nemam pravo ni razloga da napuštam klub. Međutim, kako sam ja već tada imao položeno ustavno pravo na Pravnom fakultetu u Splitu, znao sam da me ipak ne mogu zadržati. Uz sve to, imao sam i nesretan slučaj u porodici, tako da sam čvrsto odlučio da odem i isprobam pravosudni sistem Jugoslavije. A pošto je tada Jugoslavija bila ozbiljna zemlja, za razliku od današnjih feuda, Ustavni sud je naložio FSJ da predmetni član briše, ili da ga dovede u sklad sa Ustavom. Tokom tih šest meseci razvlačenja po sudovima trenirao sam u Partizanu, koji je tada vodio Velibor Vasović, da bih po završetku sudskog spora u moju korist i zvanično prešao u Partizan", izjavio je u jednom od intervjua Bošković.

Sa Hajdukom iz Splita osvojio je Kup Jugoslavije 1967. godine, a u naredne četiri godine odigrao je šest mečeva za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije.

Karijeru je završio u dresu Sinđelića iz Beograda, a poslednje dane života proveo je u Danilovgradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track