SUPERKOMPJUTER ODREDIO FAVORITE U LIGI ŠAMPIONA: Evo kako je prošla Crvena zvezda
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ZANIMLJIVO

SUPERKOMPJUTER ODREDIO FAVORITE U LIGI ŠAMPIONA: Evo kako je prošla Crvena zvezda

Fudbal -

Analitička kompanija Opta rangirala je timove učesnike Lige šampiona prema šansama za osvajanje ovog takmičenja.

Prema Opta pauer renkingu, najveći favorit za titulu dolazi iz grupe G gde se nalazi i Crvena zvezda. Naravno, u pitanju je aktuelni šampion, ekipa Mančester sitija. Ekipi Pepa Gvardiole daje se ogromnih 36 odsto šansi da odbrani titulu.

Kolika je dominacija "Građana" prema Superkompjutera, govori i podatak da je na drugom mestu favorita Bajern sa 10.2 odsto šansi, a treći je, iznenađujuće, Arsenal sa sedam odsto.

Slede Real, Napoli i Mančester junajted. U top 10 favorita su još Barselona, Porto, i ono što ne valja za srpskog predstavnika, ekipa Lajpciga. Nemci, jedni od rivala Crvene zvezde, svrstani su kao deseti favoriti za osvajanje Lige šampiona.

Možda i najveće iznenađenje na ovoj listi je pad Pari Sen Žermena. Tim Luisa Enrikea ima samo jedan odsto šanse da osvoji titulu. Preko leta su ostali bez Lea Mesija i Nejmara, a žreb im je dodelio i grupu smrti sa Borusijom iz Dortmunda, Milanom i Njukaslom.

Procentualno, kada je Zvezdina grupa u pitanju, Siti ima 98.8 odsto šansi da prođe do Top 16 faze, a Lajpcig 77 odsto.

Crvena zvezda i Jang bojs su praktično autsajderi za prva dva mesta u grupi, ali ipak, teren je jedino merilo i treba verovati da crveno-beli imaju šanse da se umešaju u borbu makar za drugo mesto.

Liga šampiona
foto: Scewwbshot

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track