HALAND DOBIO NEPRISTOJNU PONUDU! DA LI ĆE JE PRIHVATITI: Lepotica iz Nemačke i zver iz Norveške! Uskoro zajedno?! (FOTO)
Foto: Mark Cosgrove / Zuma Press / Profimedia, Printscreen/Instagram

kakav par

HALAND DOBIO NEPRISTOJNU PONUDU! DA LI ĆE JE PRIHVATITI: Lepotica iz Nemačke i zver iz Norveške! Uskoro zajedno?! (FOTO)

Fudbal -

Najlepša atletičarka na svetu Nemica Alisa Šmit izazvala je Erlinga Halanda, fudbalera Mančester sitija.

Alisa Šmit
foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring / imago sportfotodienst / Profimedia

Lepa Nemica uputila je otvorenu ponudu Norvežaninu, tačnije izazvala ga je na trku, tvrdeći da bi mogla da ga pobedi.

Erling Haland
foto: Andrew Yates / imago sportfotodienst / Profimedia

Haland je izrazito brz fudbaler, njegova eksplozivna moć i snaga pomogle su mu da postigne 52 gola u 53 utakmice prošle sezone. Erlingova najveća brzina je 36,2 km/h.

Alisa Šmit smatra da bi bez problema pobedila Erlinga Halanda u svojoj omiljenoj disciplini - 400 metara. Njeno najbolje vreme na ovoj deonici iznosi nešto ispod 55 sekundi.

Ideja da se takmiči sa Halandom, sekspeilnoj Nemici sinula je kada je 21. avgusta na Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti, odgovarala na pitanja novinara.

Norveški dnevni list "Dagbladet" pitao je da li Alisa može da pobedi njihovu omiljenu zvezdu u trčanju. Plavuša je razmišljala nekoliko trenutaka, a onda odgovorila:

- Hm, ne znam – možda. Mislim, da na 400 metara, da. Na 200 metara bi bilo teže. Bilo bi mi drago da se trka održi.

Na pitanje kada bi trka mogla da se održi, odgovorila je Alisa:

- Ne znam, moram njega da pitam. Ali ja sam uvek spremna.

Zanimljivo, Alisi Šmit nije strano da na atletsku stazu izađe sa poznatim fudbalerima. Godine 2019. održala je otvoreni trening sa fudbalerima Borusije iz Dortmunda, a na megdan u trci na 400 metara izašao joj je kapiten Mats Humels. Posle duela koji možete videti u videu je izjavila:

- Zaista sam ga potcenila.

Alisa Šmit je nemačka atletičarka, bronzana sa Evropskog prvenstva 2019. u štafeti 4x400 metara.

Iako nije imala velikih uspeha na sportskim borilištima, Alisa Šmit je zahvaljujući lepoti i gracioznoj pojavi stekla ogromnu popularnost. Na primer, snimak jedne Alisine trke na 400 metara na nemačkom prvenstvu prikupio je više od 2.000.000 pregleda na Jutjubu. Iako je završila kao druga.

Slično je i sa instagramom. Na toj društvenoj mreži lepu Nemicu prati više od 3.500.000 ljudi, što je za 1,5 miliona više nego pre dve godine.

Danas Alisa ima 24 godine, trči za Nemačku na EP u Budimpešti u štafeti i jedna je od najpopularnijih sportistkinja na svetu. Magazin "Forbes" uvrstio ju je među 30 najuticajnijih osoba mlađih od 30 godina na svetu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track