HEROJI SU ONI KOJI BRANE UKRAJINU NA FRONTU: Nenad Lalatović želi da pobedom u Pragu postane junak Zorje
Foto: Starsport

ratna retorika

HEROJI SU ONI KOJI BRANE UKRAJINU NA FRONTU: Nenad Lalatović želi da pobedom u Pragu postane junak Zorje

Fudbal -

Nenad Lalatović danas (19.00) sa svojom Zorjom u Pragu protiv Slavije igra prvu utakmicu plej-ofa za Ligu Evrope.

Sceniranje, Nenad Lalatović
foto: Kurir televizija, Sceniranje

Srpski fudbalski stručnjak nada se povoljnom ishodu za ekipu iz Luganjska, a nije propustio priliku da pomene ukrajinsku vojsku i borbu na frontu sa Rusijom.

- Znamo da nas očekuje veoma težak meč. Videli smo to u duelima sa Dnjeprom. Slavija je fizički dobar tim, dobro radi pod pritiskom. Trče mnogo bez lopte. Dugo nisi izgubili. Naravno, došli smo da pobedimo. Nemamo šta da izgubimo. U svakom slučaju, igraćemo grupnu fazu evropskih takmičenja, ali bih voleo da to bude Liga Evrope - rekao je Nenad Lalatović, prenosi sport.ua.

Potom je nekadašnji trener Crvene zvezde i Vojvodine čestitao Ukrajincima Dan zastave i današnji Dan nezavisnosti.

- Rekli smo našim momcima da igramo mirno, da nema pritiska. Naravno, heroji su oni koji sada brane Ukrajinu na frontu. Ali ako ostvarimo pozitivan rezultat, ako damo pozitivne emocije našim navijačima, onda na svoj način možemo da budemo i mi heroji. Iz Ukrajine je bio veoma dug put do Češke. Osim toga, važno je da konačno možemo da odigramo meč sa navijačima na tribinama, jer kod nas je to sada nemoguće. Ovo će biti dodatni motiv za naše igrače. Hajde da pokušamo da pokažemo našu najbolju igru i pobedimo.

Pomenuo je Lalatović još jednom rat između Ukrajine i Rusije.

- Zaista se nadam da će se rat što pre da se završi, da više nijedna ukrajinska majka ne bi plakala za svojom decom, da bismo ponovo živeli normalnim životom, da treninge ili utakmice ne prekidaju sirene, raketna paljba... I moji igrači zaslužuju da igraju fudbal kod kuće, sa svojim navijačima. Nadam se da će mir uskoro doći. Verujem u našu pobedu - zaključio je Lalatović.

Zorja je ovog leta angažovala trojicu stranaca. Panamac Eduardo Gverero je najveće pojačnje, plaćen 500.000 evra Makabiju iz Tel Aviva. Novajlija je i Brazilac Žordan iz Vila Nove. Nenad Lalatović doveo je i Petra Mićina iz Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track