"NIKO NIJE OČEKIVAO MANĆINIJEVU OSTAVKU" Donaruma u šoku zbog ove odluke čuvenog trenera - jedna stvar mu nije jasna!
Foto: THILL Arthur/ATP/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

šok

"NIKO NIJE OČEKIVAO MANĆINIJEVU OSTAVKU" Donaruma u šoku zbog ove odluke čuvenog trenera - jedna stvar mu nije jasna!

Fudbal -

Golman Đanluiđi Donaruma rekao je da je bio iznenađen kada je selektor Roberto Mančini napustio fudbalsku reprezentaciju Italije i preuzeo selekciju Saudijske Arabije.

Mančini je početkom meseca raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom Italije i potpisao unosni trogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije.

"Niko nije očekivao Mančinijevu ostavku. Razgovarali smo, zahvalio sam mu jer smo ispisali istoriju. Nažalost, nismo se plasirali na Svetsko prvenstvo što je neuspeh, ali ispisali smo istoriju osvajanjem Evropskog prvenstva i to će zauvek ostati", rekao je Donaruma za DAZN, preneo je Kalčomerkato.

Donaruma je pohvalno govorio o dosadašnjem selektoru.

"O Mančiniju mogu da kažem da je dao mnogo, dobro smo se osećali i igrali smo dobro. Boravak u reprezentaciji je bio zaista dobar, bili smo dobri zajedno, uz spektakularne stvari. Mogu samo da mu zahvalim na onome što je meni pružio i Italiji", dodao je.

Novi selektor Italije je Lučano Spaleti, koji je prošle sezone osvojio šampionsku titulu u Seriji A sa Napolijem.

"Nikada ga nisam upoznao, ali posle onoga što je uradio sa Napolijem, mislim da on može da ostvari velike stvari", naveo je golman Pari Sen Žermena.

Takođe, Donaruma je pričao i o Siniši Mihajloviću, koji mu je kao 16-godišnjaku svojevremeno pružio priliku da igra u Milanu. Mihajlović je umro prošlog decembra posle duge borbe za leukemijom.

"Mnogo mi nedostaje, čuli smo se nešto malo pre nego što je preminuo. Smejali smo se, meni je Siniša bio drugi otac, u fudbalskom smislu i ljudski mi je dao toliko toga. Učinio sam najmanje što sam mogao, mnogo mi nedostaje. Naši pozivi bili su lepi, to su stvari koje će zauvek ostati, mnogo mi nedostaje", rekao je on.

Donaruma je rekao da i pored odlaska iz Italije i dalje prati Seriju A i Inter. Dodao je da mu je na početku nedostajao život u Italiji, ali da je sada srećan i da se navikao na Francusku.

Govoreći o favoritima za titulu, Donaruma je naveo Inter, Napoli i Milan i rekao da će se voditi velika borba za skudeto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track