SRPSKI FUDBALER IZNENADA ZAVRŠIO KARIJERU! Zvezdaši ga pamte po ISTORIJSKOM DVOMEČU: Neću da pričaju 'vidi ovog starkelju'!
Foto: Starsport

KRAJ

SRPSKI FUDBALER IZNENADA ZAVRŠIO KARIJERU! Zvezdaši ga pamte po ISTORIJSKOM DVOMEČU: Neću da pričaju 'vidi ovog starkelju'!

Fudbal -

Srpski fudbaler, Nemanja Milić, iznenada je saopštio odluku da je završio karijeru.

U maju je napunio 33 godine i fizički bi mogao da ispuni zahteve profesionalnog fudbala u narednim sezonama, međutim, svoju odluku doneo je još pre dve godine kada je i obećao porodici da će se na leto 2023. godine vratiti u Sombor.

Ni ponude koje je dobio ovog leta nisu uticale na njega da promeni odluku.

- Gotovo je. Odluku da ću po završetku prošle sezone prestati da igram fudbal doneo sam još pre dve godine. Fizički sam mogao još, imao sam i ponude od nekoliko naših klubova, zvali su iz Kine, mogao i sam i da se vratim u BATE, ali dosta smo se selili. Vreme je da se skrasimo i uživamo - poručio je Milić za "Mozzart sport".

Nemanja Milić
foto: Instagram

Srpski fudbaler igrao je na poziciji krila, a javnost u Srbiji, posebno navijači Crvene zvezde pamte ga po utakmicama protiv Krasnodara u sezoni 2017/18, kada su crveno-beli obezbedili igranje grupne faze Lige Evrope.

- To što smo napravili u Zvezdi stvarno je sjajno. I dan danas se pojedini igrači na neki način omalovažavaju, ali rezultat je tu. Znam šta smo proživeli, u kakvom momentu smo došli u Crvenu zvezdu i na kraju je to ispala jedna lepa priča.

Karijeru je počeo u OFK Beogradu, a pre dolaska na Marakanu igrao je tri i po sezone za subotički Spartak.

U Zvezdi je bio od januara 2017. do januara 2019. godine kada je pojačao BATE Borisov za koji je pružao sjajne partije sve dok se na zimu 2023. godine nije vratio u Srbiju.

Nemanja Milić
foto: Starsport

Poslednju polu sezonu odigrao je za Mladost GAT, a poručio je da će mu biti drago ako umesto njega neki mladi igrač dobije šansu da se pokaže.

- Meni još šest meseci ili godinu dana objektivno neće značiti mnogo u životu, a toj deci bi moglo da bude odskočna daska. Ne bih voleo da me neko kod kuće komentaršiće sa: 'Vidi ga ovaj starkelja još igra, a ja sedim na klupi'. Uvek sam imao lep odnos sa mladim igračima, jer znam koliko mi je značilo kada sam ja bio mlađi da neko stariji stane i popriča sa mnom. A ne samo ono: 'Ej mali, nosi čunjeve'. Uvek je mladom igraču potreban dobronameran savet i lep odnos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track