RUMUNI U PANIČNOM STRAHU ZBOG PODRŠKE SRBIJI: UEFA će ih drastično kazniti! Gube utakmicu za "zelenim stolom"?
Foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

nije im dobro

RUMUNI U PANIČNOM STRAHU ZBOG PODRŠKE SRBIJI: UEFA će ih drastično kazniti! Gube utakmicu za "zelenim stolom"?

Fudbal -

Utakmica između Rumunije i selekcije tzv. Kosova završena je pobedom naših suseda rezultatom 2:0, međutim meč je bio prekinut zbog skandiranja "Kosovo je Srbija".

Rumunija, Kosovo je Srbija
foto: Mihnea Tatu/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prekid utakmice trajao je 50 minuta, a razlog je bio izlazak fudbalera tzv. Kosova sa terena zbog skandiranja rumunskih navijača, ali i transparenta "Kosovo je Srbija" i "Besarabija je Rumunija". Ova utakmica je danas glavna tema u svim medijima u susednoj nam zemlji.

Iako se FS Rumunije oglasio i osudio skandiranje svojih navijača i transparent podrške Srbiji, tamošnja javnost ubeđena je da će UEFA žestoko kazniti njihovu reprezentaciju.

Rumunija, navijači
foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Bivši posmatrač UEFA Kristi Bivolaru, koji je sada zaposlen u upravi kluba Farul, u izjavi za "Prosport" najavljuje suspenziju Rumunije.

- Nisam bio na utakmici u utorak uveče, ali iz onoga što sam video, sigurno se nećemo izvući samo sa novčanom kaznom. Mislim da će biti jedan ili dva meča bez publike, posle onoga što se desilo u meču između Rumunije i tzv. Kosova - rekao je Kristi Bivolaru za Prosport.

Kristi Bivolaru dugo je radio i za Evropski forum pri UEFA, pa dobro vlada situacijom i svesno predviđa kaznu nacionalnom fudbalskom timu.

Narednu utakmicu Rumunija igra protiv Belorusije i taj meč biće verovatno odigran u Budimpešti, zbog zabrane UEFA Belorusima da mečeve kvalifikacija igraju u svojoj zemlji. Naredne dve utakmice igraju kod kuće 15. oktobra protiv Andore i 21. novembra protiv Švajcarske.

Edvard Jordanesku
foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Selektor Rumunije Edvard Jordanesku strahuje da bi njegov tim mogao da ostane bez pobede nad tzv. Kosovom zbog kazne UEFA.

- Bilo bi katastrofalno ako bismo izgubili meč za zelenim stolom. Ima navijača koji su uvek bodrili reprezentaciju i od srca ih molim da nastave i dalje tako i fokusiraju se samo na navijanje - rekao je Edi Jordanesku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track