TOP 10 TRANSFERA SRPSKOG FUDBALA: Eraković je broj 1, ali tu su i Ratkov, Azarov, Hrstić i Rikardo! Zvezda zaradila BOGATSTVO
Foto: www.fc-zenit.ru

tržišno poslovanje

TOP 10 TRANSFERA SRPSKOG FUDBALA: Eraković je broj 1, ali tu su i Ratkov, Azarov, Hrstić i Rikardo! Zvezda zaradila BOGATSTVO

Fudbal -

Srpski fudbalski klubovi dobro su poslovali u nedavno završenom prelaznom roku. Najviše je profitirala Crvena zvezda, ali su odlične zarade ostvarili TSC i Vojvodina.

Strahinja Eraković, Aleksandar Medvedev
foto: www.fc-zenit.ru

Crvena zvezda je klub koji u poslednjoj deceniji najviše investira u fudbalere, pa samim tim ostvaruje i odlične prihode pri njihovoj prodaji u inostranstvo.

Crveno-beli su ovog leta ostvarili najveću prodaju kada je u pitanju Superliga, pošto su u Zenit iz Sankt Peterburga prodali Strahinju Erakovića za 7.000.000 evra. To je najveći transfer srpskog prvenstva 2023. godine.

Petar Ratkov
foto: Printskrin/Instagram

Drugo mesto po visini transfera drži TSC iz Bačke Topole koji je svog napadača Petra Ratkova poslao u Salcburg za 5.000.000 evra. Fantastična suma za klub koji unazad nekoliko godina ulaže u mlade igrače.

Irakli Azarov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Treću najbolju prodaju opet je ostvarila Crvena zvezda i to odlaskom Gruzijca Iraklija Azarova u Šahtjor iz Donjecka za 3.000.000 evra. Izuzetan poslovni potez generalnog direktora Zvezdana Terzića, ako se zna da je levi spoljni kupljen prošlog leta od Dinama iz Batumija za 300.000 evra.

Na četvrtom mestu je Spartak iz Subotice koji je napravio najveći izlazni transfer u istoriji kluba, tako što je napadača Stevana Hrstića prodao prvaku Švedske Hakenu za 1.600.000 evra.

Rikardo Gomeš
foto: Starsport

Dalje, četiri kluba su ostvarili transfere vredne 1.500.000 evra. Za tu sumu novca Partizan je poslao Rikarda Gomeza u katarski Al Šabab, Vojvodina Nikolu Čumića u ruski Rubin iz Kazanja, gde je za iste pare završio i mladi defanzivac Čukaričkog Uroš Drezgić. Spisak transfera od 1,5 miliona evra kompletira Crvena zvezda prodajom Aleksandra Pešića u redove mađarskog velikana Ferencvaroša.

Aleksandar Pešić
foto: Starsport©

Nešto manje novca, tačnije 1.400.000 evra zaradila je Mladost iz Lučana od engleskog Stouka za odlazak supertalentovanog Nikole Jojića. Štutgart je iz Vojvodine za 1,2 miliona evra odveo možda i najperspektivnijeg mladog srpskog napadača Jovana Miloševića.

Jovan Milošević
foto: Starsport

Za okruglo 1.000.000 evra prodati su doskorašnji vezni fudbaler Vojvodine Mirko Topić, u portugalski Famalikao i defanzivac Partizana Igor Vujačić, koji je završio u ruskom Rubinu.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track