HUMANA AKCIJA NOVOSAĐANA: Odigran humanitarni turnir sa koga je prihod skupljan za pomoć maloj Zari Urukalo
Foto: Screenshot

Sjajan gest

HUMANA AKCIJA NOVOSAĐANA: Odigran humanitarni turnir sa koga je prihod skupljan za pomoć maloj Zari Urukalo

Fudbal -

RFK Novi Sad 1921 organizovao je na svom stadionu na Detelinari fudbalski turnir za decu humanitarnog karaktera kako bi se prikupila pomoć za malu Zaru Urukalo.

Na ovom turniru učestvovalo je dvadeset ekipa u tri starosne kategorije, deca rođena 2013. godine, 2014. i 2015. godine. Timovi koji su učestvovati na manifestaciji bili su: RFK Novi Sad 1921, FK Vojvodina, FK Spartak iz Subotice, FK Loznica, FK Kabel, FK Indeks, FK Bačka, Dinamo Novi Sad, FK Jedinstvo Rumenka, Meridijana, Milanelo, Tatra Kisač, Derbi, Šajkaš, Bolesnikov i FK Srbobran. Svaka od spomenutih ekipa za učešće je priložila 4.000 dinara, što znači da je 80.000 dinara prikupljeno samo od fudbala.

Zara Urukalo
foto: Kurir sport

U krugu celog stadiona bile su postavljene i humanitarne kutije u koje su posetioci ostavljali novac, kao i štandovi sa hranom i pićem doniranih od strane pekara "Reško" i "Fulji", a sav novac od njihove prodaje takođe je otišao u humanitarnu svrhu. Za ovaj divan gest zaslužni su bili članovi mesne zajednice "Radnički".

Svečano otvaranje bilo je u 8 časova i 30 minuta kada su sestre Jana i Elena Crnomarković otpevale himnu naše države, a potom se prisutnima obratio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta koji je deci poželeo svu sreću na turniru, te se zahvalio svim ljudima iz organizacije na ovom divnom i humanom gestu za Zaru Urukalo.

Zara Urukalo
foto: Kurir sport

Pehare na turniru osvojili su RFK Novi Sad u kategoriji U13 i U15, a FK Derbi u kategoriji U14, ali najvažnije danas su svi bili pobednici, jer humanost ovog dana odnosi najveći pehar.

Posebnu zahvalnost za pomoć u organizaciji ovog humanitarnog turnira RFK Novi Sad želi da izrazi mesnoj zajednici “Radnički”, Fudbalskom savezu grada Novog Sada, Sudijskoj organizaciji Novog Sada, Sit Corn-u, pekari “Reško”, pekari “Fulji”, Sportisimu, Jani i Eleni Crnomarković i naravno Danetu Basti i Ognjenu Cvetićaninu.

Zara Urukalo
foto: Kurir sport

Četvorogodišnja Zara Urukalo (2019) ima dijagnozu retke bolesti – sindrom kratkog creva, a uz to i cerebralnu paralizu.

Ne može samostalno da hoda i ide uz pridržavanje roditelja. Svakodnevno ide na fizikalne tretmane, a njena i ženja njenih roditelja je da bude zdrava devojčica, da se igra sa decom i da ima detinjstvo kao i njeni vršnjaci.

Za Zarino lečenje neophodna su dodatna novčana sredstva za skupe fizikalne tretmane, operacije u inostranstvu i ostale terapije koje pomažu Zari da dostigne vršnjake. Zarini roditelji nisu u mogućnosti da njeno lečenje sami finansiraju, zato im je potrebna pomoć.

Zara Urukalo
foto: Kurir sport

Zari se može pomoći slanjem SMS poruke sadržaja 1533 na 3030, uplatom na dinarski račun: 160-6000001725481-11, na devizni račun: 160-6000001726286-21 IBAN: RS35160600000172628621 SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track