NOVAK POSLE PORAZA OD ČEŠKE: Ne volim da gubim, želeo sam da igram dubl!
Foto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

DEJVIS KUP

NOVAK POSLE PORAZA OD ČEŠKE: Ne volim da gubim, želeo sam da igram dubl!

Tenis -

Teniseri Srbije poražni su od Češke sa 2:1 u poslednjem 3. kolu grupne faze Dejvis kupa u Valensiji.

Srbija je i pored poraza još u petak pobedom nad Španijom obezbedila plasman na finalni turnir.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković moje bio zadovoljan iako meć nije imao preterani rezultatski značaj

"Mislili smo kao tim, kvalifikovali smo se za Malagu, mislili smo da nema potrebe da igram singl. Želeo sam da igram dubl, to je najbolja vežba za Malagu. Ja nikad ne igram dubl. Hteli smo da pobedimo, ne volim da gubim. Svejedno da li dubl ili singl. Moja osećanja nisu sjajna trenutno. Drago mi je da smo se borili do kraja", rekao je Đoković

Pomalo iznenađujuće je da je na meču bilo dosta publike.

"Nikad nismo očekivali da će biti toliko navijača na dublu. Hvala navijačima koji su ostali do kraja. Učinili su da se osećamo kao kod kuće. Nadamo se da će nas podržati, tamo neće biti španskog tima", dodao je Novak.

Đoković je ključni poen doneo u petak, kada je pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu.

"Generalno, iskustvo je bilo sjajno. Primarni cilj je bio da pomognem timu. Doneo sam poen koji je bio dovoljan za Malagu. Nisam bio ovde godinama, nisam znao kako će me prihvatiti narod u Valensiji. Poznavanje španskog je možda pomoglo. Za gostoprimstvo 10/10", zaključio je Đoković.

Reč je potom "preuzeo" selektor Viktor Troicki, koji se zahvalio Novaku, što je odmah nakon US opena došao da pomogne reprezentaciji.

"Zahvalio bih mu se ponovo što je ovde. Posle naporne sezone, brutalnog US opena je našao snage i volje da dođe ovde i bude uz tim. Ima 36 godina, a i dalje ima volju. Timski je igrač i od kako je počeo da igra Dejvis kup za njega je to specijalno. Čestitao bih timu na kvalifikovanju, nadam se da ovo može biti naša godina", rekao je Troicki.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja