SUDIJSKI EKSPERT BESAN ZBOG VAR ODLUKA NA PARTIZANOVIM MEČEVIMA: Nije prvi put da se OVO dešava! Evo šta ga je naljutilo
Foto: @starsport

SUPERLIGA SRBIJE

SUDIJSKI EKSPERT BESAN ZBOG VAR ODLUKA NA PARTIZANOVIM MEČEVIMA: Nije prvi put da se OVO dešava! Evo šta ga je naljutilo

Fudbal -

Mnogo prašine podigla je utakmica 7. kola Superlige Srbije između Partizana i Radnika.

Crno-beli su slavili posle preokreta u nadoknadi, a sudijske odluke nažalost ponovo su bile u centru pažnje nakon ovog meča.

Povodom suđenja u Humskoj oglasio se bivši fudbalski arbitar i sada analitičar Radomir Raka Đurović koji analizirao je sporne momente u meču Partizana i Radnika iz Surdulice.

"Kod poništenog pogotka Partizana u završnici prvog poluvremena igrač crno-belih je klizećim startom ispravno izbio loptu, ali je potom svesno oborio protivničkog igrača i apsolutno je bilo elemenata da se gol poništi", rekao je Đurović.

Potom je analizirao prvi penal za Partizan, posle duela Milićevića i Saldanje:

"Visprenost igrača Partizana u ovoj situaciji doprinela je da donese odluku i dosudi kazneni udarac. U gol šansi je mali kontakt dovoljan da se napadač poremeti i da se neutrališe prednost koju je stekao, te je opravdano da prekršaj koji možda ne bi bio dosuđen na sredini terena bude okarakterisan kao faul u kaznenom prostoru. U ovoj situaciji je bilo elemenata za takvu odluku, posebno jer je igrač Radnika koristio ruke".

Raka Đurović
foto: Kurir televizija

Što se tiče drugog penala Đurović je kritikovao rad VAR sobe i sudija u njoj.

"Utisak je da je VAR zloupotrebio svoju ulogu. Vidljivo je da je igrač Partizana Ilić odgurnuo fudbalera Radnika i da je to bio uzrok kasnijih događaja. Ono što me je malo razljutilo, i što mi je ostavilo utisak kao da je sprovedena obmana, je što je na grafici tokom prenosa navedeno da je VAR proveravao ofsajd poziciju, a očigledno je bilo potrebno da sa analizira pomenuti duel".

Za kraj Đurović je poentirao.

"Nameće se pitanje, jer nije prvi put da se to dešava ove sezone, da li je ovo kod nas novi model i praksa da sudije iz VAR sobe grese više nego arbitri na terenu. Nisu pod pritiskom, u Pazovi su, daleko od ostalih aktera utakmice, i to deluje da ima negativan efekat", poručio je Đurović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track