ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Crveno-beli položili ispit, Glazer kiks golom pokvario NESTVARNO veče!
Foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

liga šampiona

ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Crveno-beli položili ispit, Glazer kiks golom pokvario NESTVARNO veče!

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Mančestera - Aleksandar Radonić

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Mančester sitija rezultatom 3:1 u utakmici 1, kola grupe G Lige šampiona.

Zvezda je pružila žestok otpor aktuelnom prvaku Evrope, a ovako je Kurir ocenio učinak crveno-belih u Mančesteru.

Omri Glazer 8

Neverovatna partija Zvezdinog golmana, protkana sa ukupno 13 uspešnih odbrana, čime je oborio rekord Lige šampiona. Svuda ga je bilo, skidao je redom zicere Rodriju, Alvarezu, Akeu, Fodenu, Halandu, Doku... Kod prvog gola nije mogao ništa, ali je kod drugog kiksnuo, kada je pri boksovanju promašio loptu koja je završila u mreži. Šteta jer je stvarno bio maestralan.

Srđan Mijailović 6,5

Na neobičnom zadatku, uz desnu aut liniju, gde je morao u stopu da prati prvo Bernarda Silvu, a onda i neverovatno brzog Žeremija Fokus. Pravi Zvezdin vojnik, skupo je prodao svoju kožu odigravši na visokom nivou svih 90 minuta.

Naser Điga 7

Iznenađenje trenera Bahara za ovu utakmicu. Vatreno krštenje, ispit i debi u Zvezdinom dresu, mladić iz Burkine Faso je položio sa najvišom ocenom, jer mu direktni rival Erling Haland nije dao gol. Ima potencijal i deluje da može odlično da igra u paru sa Aleksandrom Dragovićem, jer je brz na lopti i sjajan u skoku. Imao je u početku veliku tremu, ali je kroz minute ona prerasla u jednu sigurnu partiju.

Aleksandar Dragović 7

Komandant Zvezdine odbrane, odigrao je još jednu vrhunsku partiju. Onako kapitensku, iskrvarivši na oba kolena. Vezao je svoje saigrače u čvrstu odbranu koja je protiv jednog moćnog Sitija tri puta kapitulirala, ali se može reći da nije bila nadigrana.

Milan Rodić 6,5

Još jedna u nizu vrhunskih partija. Bio je flaster na Mateusu Nunjezu od starta utakmice, a to je bio jedan od najtežih zadataka protiv moćnog Sitija. Mnogo je trčao i mnogo se trošio tokom cele utakmice, ali nije tražio izmenu i hrabro je izdržao svih 90 minuta.

Hvang In Bom 6,5

Kao što je i obećao mnogo je trčao i uglavnom bio koncentrisan na defanzivne zadatke. Vezao je zadnju liniju i vezni red, a tačnim i preciznim loptama pokušavao da izbaci Bukarija i Endijaja u kontranapad. Imao je fantastičnu šansu da se proslavi posle pasa Bukarija, ali je očajno šutirao u 62.minutu, kada je umesto mreže mlako pucao u Elisona. Na kraju je izašao pre vremena zbog povrede.

Marko Stamenić 6

Čovek koji je gotovo sigurno pretrčao najviše kilometara u Zvezdinom dresu. Uglavnom je bio koncentrisan na defanzivne zadatke, gledajući da zaustavi neverovatne i snažne igrače poput Rodrija i Mateusa Nunjeza, koji su uz Alvareza bili najveći pokretači akcija u Sitiju. Nažalost, imao je previše izgubljenih lopti iz kojih su sevale tranzicije Sitija. Raste ovaj momak iz dana u dan u dresu Zvezde i pleni disciplinovanom i odgovornom igrom.

Osman Bukari 7

Strelac jedinog gola za Crvenu zvezdu na Itihadu protiv ekipe koja vredi više od milijardu evra. Vrebao je lukavo svoju priliku za gol i čekao, a onda kada mu se ukazala, kao tane je proleteo pored defanzivaca Sitija i u maniru rasnog strelca smestio loptu u mrežu. Inspirisan je bio protivnikom, ali i atmosferom kojoj nije poklekao, već je pokazao sve svoje kvalitete i samim tim skrenuo pažnju na sebe.

Mirko Ivanić 6,5

Odgovoran od starta utakmice, koncentrisan na odbrambene zadatke, ali uvek spreman da se pridoda napadu i zapreti protivniku. Imao je sjajnu priliku u drugom delu meča, kada je istrčao 40 metara sa loptom u nogama i kada mu se otvorila šansa da je kruniše golom, slabo je šutirao. Šteta, jer je mogao da se upiše u istoriju i dobro zakuca utakmicu.

Stefan Mitrović 6

Nismo navikli da ovog momka gledamo da igra ovako odgovorno što se tiče defanzive. Nije mu bilo lako jer je protiv sebe imao snažnog Vokera, a tu se uvek izvlačio i superbrzi Foden. Nije ga bilo u napadu, sasvim razumljivo, a zbog iscrpljenosti tražio je izmenu, kada ga je zamenio Vladimir Lučić.

Šerif Endijaje 6

Drugi čovek u odnosu na utakmicu protiv Čukaričkog. Borio se sa Dijazom, koji ga nije štedeo, štaviše pošteno ga je mlatio kad god bi mogao, čak i prljavo i bezobrazno. Umeo je da sačuva i odloži loptu, ali mora to mnogo bolje, u prevodu da se nađe u šansi i postigne gol. Plaćen je da daje golove i to treba da mu bude primarni zadatak u budućim partijama u Zvezdinom dresu.

Rezerve:

Žan Filip Kraso Nije ostavio utisak za ocenu

Piter Olajinka Nije ostavio utisak za ocenu

Vladimir Lučić Premalo minuta proveo na terenu

Kings Kangva Premalo minuta proveo na terenu

Miloš Degenek Premalo minuta proveo na terenu

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja