"ZA OVAKVE MEČEVE SE ŽIVI" Matić pred meč sa Ferencvarošem - trener Brđana VERUJE u svoje igrače, evo na koga NEĆE moći da računa!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

lk

"ZA OVAKVE MEČEVE SE ŽIVI" Matić pred meč sa Ferencvarošem - trener Brđana VERUJE u svoje igrače, evo na koga NEĆE moći da računa!

Fudbal -

Sutra od 18 sati i 45 minuta izabranici Igora Matića odigraće prvi meč u grupnoj fazi Liga konferencije.

Preko puta fudbalera Čukaričkog stajaće igrači Ferencvaroša, koje sa klupe predvodi srpski stručnjak Dejan Stanković.

Tim sa Banovog brda načinio je fenomenalnu uvertiru pred sutrašnju utakmicu, pošto je u prestonicu Mađarske došao nakon velike pobede nad aktuelnim šampionom Superlige Srbije, Crvenom zvezdom.

Na konferenciji za medije, novinarima se obratio strateg Brđana, Igor Matić, koji je

- Ponovo bih reči kapitena, ovo je istorijski meč za Čukarički. To treba da nam bude motiv. Za ovakve mečeve se živi. Kada dođemo na ovakav stadion i igramo protiv takvog kluba kao što je Ferencvaroš. Ovo je prelepo iskustvo za nas, sutra moramo da budemo hrabri i odvažni, da verujemo sami u sebe. Preko puta imamo ofanzivnu ekipu sa mnoštvo dobrih igrača, sigurno su favoriti u sutrašnoj utakmici ali mi imamo našu želju, nadu, i ja verujem u moje igrače. Nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak i osvojiti neke bodove za srpski fudbal - rekao je Matić i potom dodao:

- Generalno svaka utakmica je priča za sebe. Njima je došao novi trener, nismo videli mnogo utakmica koje je on vodio, imao je Kup utakmicu, ali to nije merilo, s obzirom da je igrao protiv tima iz četvrte lige. Imamo dosta informacija o njima, a naš model igre ostaviću za sebe, za moje igrače. Ono što treba da ponovimo u odnosu na utakmicu sa Zvezdom, jeste da izađemo hrabro, da verujemo u sebe. Ko god da je preko puta nas dobiće respekt, ali moramo da znamo ko smo i šta smo i jedino tako možemo da pravimo velike stvari - dodao je strateg Brđana.

Čukarički, Igor Matić
foto: FK Čukarički

Kakvo je zdravstveno stanje u ekipi?

- Osim Stefana Tomovića i Ze Marija, svi ostali igrači su zdravi. Ima nas dosta, imamo veliki roster, a što se tiče tima za sutra videću još. Poritv Zvezde je bila velika potrošnja, tako da imam još nekih nedoumica oko startnih 11.

S obzirom da je Matić relativno kratko sa fudbalerima Čukaričkog, koliko je uspeo do sada da ih upozna?

- Kako kažu "trenerima nikad dovoljno vremena". Ja sam dobro poznavao ovaj tim i ranije, ali gledati sa strane i biti unutar tima nije ista stvar. Kad sam preuzeo tim, igrale su se utakmice na svaka tri dana. Nisam imao dovoljno vremena u pripremnom periodu. Očekivanja u našem prvenstvu jesu ta da izborimo plasman u Evropu, dok u Ligi konferencija želimo da ostvarimo što više poena za srpski fudbal.

Koliko je realno da Čukarički grupnu fazu Lige konferencija okonča na nekom od prva dva mesta?

- Ja bih najiskrenije voleo to, moramo da verujemo. Sada je teško da pričamo o tome, imajući u vidu ko je sve sa nama u grupi. Ferencvaroš je najveći u Mađarskoj, Fiorentina je igrala finale LK, Genk u posednjem kolu ostao bez titule. Sigurno su rivali u grupi favoriti pre nas, ali fudbal je igra 11 na 11, mi moramo da imamo veru i da idemo iz utakmice u utakmicu. Videćemo dokle ćemo da doguramo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track