LUKA JOVIĆ SPREMAN ZA VELIKA DELA U MILANU: Čast je igrati za ovaj klub! Želeo sam samo u Milan da pređem...
Foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

intervju

LUKA JOVIĆ SPREMAN ZA VELIKA DELA U MILANU: Čast je igrati za ovaj klub! Želeo sam samo u Milan da pređem...

Fudbal -

Luka Jović je predstavljen u Milanu. Srpski napadač nalazi se novom početku, a obzirom da ima tek 25 godina od njega se i dalje očekuje velika dela.

Uostalom, poziv Milana dovoljno govori.

"Velika je čast i veliko zadovoljstvo igrati za ovako veliki klub. Učiniću sve da ostvarim ciljeve. Početkom leta je bilo kontakata, onda se situacija drugačije razvila. Moja želja je bila da dođem ovde i učiniću sve da ostvarim ciljeve. Čekao sam Milan do poslednjeg momenta, sve ostale ponude sam odbio" počeo je priču Jović, a prenosi "milanreports".

Bilo je već i pre priče oko dolaska u redove rosonera...

"Bilo je kontakata pre nekoliko godina. Maldini me je zvao pre tri godine kada sam bio u Real Madridu, ali stvari nisu došle na svoje mesto. Ali se sve poklopilo."

Luka Jović
foto: Printskrin/Instagram

Šta možete da naučite od Žirua?

"Žiru je sjajan igrač, on je najbolji strelac Francuske i igrao je za velike klubove, uvek sa velikim uspehom. Siguran sam da svaki dan mogu nešto da naučim od njega".

Da li ste pričali sa Rebićem, vašim bivšim saigračem?

"Bio sam sa Antom u Frankfurtu. Razgovarali smo kada sam stigao ovde, poželeo mi je sreću i rekao mi neke jako lepe stvari o Milanu."

Da li na ovo gledate kao poslednju šansu da učinite nešto veliko u karijeri?

"Ovo je veliki korak napred za mene od Fiorentine do Milana, to je viši nivo. U Realu sam imao pad, stvari nisu išle najbolje, ali sada sam deo jednog od najboljih klubova u svetu. Nadam se da ću imati sreće i vrati se u svoju staru formu."

Da li ste spremni da budete starter?

"Trebalo bi mi malo vremena, ali ne znam koliko vremena imam. Nisam fizički 100 odsto, pa ću morati da radim veoma naporno da bih bio spreman za mečeve. Počeo sam da radim po posebnom programu."

Luka Jović
foto: Giacomo Morini / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šta vam je trener Pioli rekao?

"Rekao mi je da veruje u mene i da je siguran da ćemo imati odličnu saradnju. Veliko mi je zadovoljstvo raditi sa njim, odlično sam dočekan.

Šta vam nije uspelo u karijeri?

„Ne bih rekao da nešto nije uspelo... Prošle godine nisam dao mnogo golova, ali nisam igrao tri godine. Očekivao sam sezonu sa usponima i padovima, ali na kraju - 13-14 golova i 5-6 asistencija. To je dobar učinak za nekoga ko nije igrao tri godine. Pokušaću da poboljšam ove brojke."

Šta za vas znači dres Milana?

"Kao dete sam navijao za Milan. Moj otac i moji prijatelji su bili navijači Milana, ovo je ostvarenje sna."

Vaš otac se zove Milan...

„Tata i mama su se mnogo žrtvovali za mene, uradili su sve da danas budem ovde. Kao dete sam trenirao sa njim, verujem da je srećan kao i ja. Pričamo svaki dan, on mi kaže: Sine moj, radi, ti si tamo gde treba da budeš."

Možete li izdržati pritisak?

"Apsolutno! U fudbalu uvek postoji pritisak, stvari se brzo menjaju iz utakmice u utakmicu. U Milanu se uvek morate da borite sa pritiskom. Mislim da neću imati problema."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track