IGOR MATIĆ NAKON PORAZA OD FERENCVAROŠA: "Naivno smo primili golove, moramo da verujemo u svoj rad i da izvučemo pouke"
Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

lk

IGOR MATIĆ NAKON PORAZA OD FERENCVAROŠA: "Naivno smo primili golove, moramo da verujemo u svoj rad i da izvučemo pouke"

Fudbal -

Večeras, u krcatoj "Groupam areni" Čukarički je izgubio od Ferencvaroša rezultatom 3:1, u utakmici prvog kola grupne faze Lige konferencija.

Posle utakmice, utiske je sumirao strateg Brđana, Igor Matić:

- Prvo da čestitam Ferencvarošu na zasluženoj pobedi. Takođe, čestitam ič mojim igraima na ulozenom trudu. Kvalitetno smo ušli u meč, uspeli smo da ostvarimo ono što smo planirali. Dali smo gol, poveli 1:0 i onda na kraju prvog poluvremena smo naivno primili golove, pogotovo ako pričamo o prekidima. Prvi gol iz prekida, loša naša rekacija, tri igrača iza lopte, potom smo napravili penal... Drugi gol smo primili u sedmom minutu nadoknade. Pokušali smo sa izmenama da promenimo stvari na terenu, da probamo da preokrenemo rezulta, ali to je teško protiv ekipe kao što je Ferencvaroš. Kada sumiramo, zasluženo su pobedili i sve čestitke za njih - rekao je Matić i potom prokomentarisao atmosferu na stadionu:

- Sjajna atmosfera, fenomenalna. Čast i privilegija je igrati pred ovakvom publikom, sigurno je domaćin zbog toga i bio u prednosti.

FK Čukarički
foto: FK Čukarički

Otkrio je Matić šta je rekao svojim igračima na poluvremenu.

- Kad se nešto desi, ne treba se vraćati na to. Na poluvremenu sam im rekao da verujem u njih, da moramo da budemo hrabri i da verujemo u sebe. Osim nekih stavri u defanzivi, tačnije prekida, nismo imali većih problema.

A što se tiče grešaka?

- Greške su satavni deo fudbala, ko ih više taj će izgubiti, a ko ih napravi manje taj će pobediti. Moramo da verujemo u rad, i konstantno da radimo na tim stvarima, da izvlačimo pouke i kroz kontinuirani rad siguran sam da ćemo biti još bolji - zaključio je strateg Brđana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track