VEČITI DERBI I BOJKOT NAVIJAČA! Jug će biti PRAZAN, a Partizan u VELIKOM PROBLEMU! Podatak koji BRINE Igora Duljaja i njegov tim
Foto: Kurir sport

hoće li grobari popustiti?

VEČITI DERBI I BOJKOT NAVIJAČA! Jug će biti PRAZAN, a Partizan u VELIKOM PROBLEMU! Podatak koji BRINE Igora Duljaja i njegov tim

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u sredu, 27. septembra, od 19 časova odigraće 171. večiti derbi.

U ovaj duel timovi ulaze sa jasnom željom da pobede - crno-beli bi sa tri osvojena boda mogli da naprave veliku razliku na tabeli i odu večitom rivalu na plus sedam, dok Zvezda juri priključak i želi da popravi formu posle nešto slabijeg starta sezone.

Pored okršaja na terenu, biće zanimljivo videti i šta će se dešavati na tribinama. Partizan je domaćin, a bojkot grobara koji su nezadovoljni radom uprave traje i oni već neko vreme ne dolaze na utakmice u Humskoj. Igor Duljaj i njegovi fudbaleri pokušali su da ubede navijače da zaborave na bojkot bar na jedan dan, te su naveli da bi im podrška puno značila, ali su se grobari oglasili saopštenjem i najavili da neće doći na južnu tribinu.

Zbog ovoga će crno-beli biti u velikom problemu! Tradicija je jasna i kroz istoriju se pokazalo da tim koji nema podršku navijača u svetkovini srpskog fudbala - gubi utakmicu!

Partizan već dva puta gubio

Grobari su bojkotovali derbije 15. oktobra 2005. i 5. maja 2007. godine, takođe nezadovoljni radom uprave koju su u to vreme predvodili Žarko Zečević i Nenad Bjeković, a Partizan je oba ta meča izgubio. Pre 18 godina na Marakani bilo je 2:0 za Zvezdu, dok su dve godine kasnije crveno-beli slavili sa 2:1.

Delije držale svoj stav i pored borbe za titulu

Delije su, sa druge strane, bojkotovale derbi 23. aprila 2011. godine i to zato što se igrao na Veliku subotu.

- Znamo koliko je utakmica važna sama po sebi, a ove godine posebno zbog mogućnosti da osvojimo titulu. Naša već dugogodišnja borba za poštovanje osnovnih vrednosti našeg naroda, i nas samih, sada ima veću težinu od derbija i titule. Moramo pre svega poštovati svoje principe, za koje se godinama zalažemo jer bismo bili licemeri kada bi sada odustali od njih zbog važnosti utakmice. Ako smo mogli da bojkotujemo utakmice protiv OFK Beograda, Vojvodine i Borca zbog višeg cilja, nema razloga da ovom protivniku dajemo poseban značaj. Sramota je za svakoga ko sebe smatra delom severne tribine da se u subotu, 23. aprila pojavi na stadionu JNA! Time samo pomaže Partizanu i Fudblaskom savezu Srbije da zajednički miniraju ovu ispravnu inicijativu. Sever mora da bude prazan! Utičite na okruženje, ne dozvolimo da neupućeni ljudi koje sebe smatraju većim Delijama od nas samih koji smo na svakoj utakmici uz svoj klub, dođu tog dana na utakmicu. Ako se mi koji ginemo za svaki gol, svaki bod našeg voljenog kluba, odričemo onoga do čega nam je najviše stalo zarad višeg cilja, onda i te kako moraju i oni koji su manje požrtvovani - stajalo je, između ostalog, u tada objavljenom saopštenju delija.

Meč je bio veoma važan u borbi za titulu, Partizan je slavio sa 1:0 golom Tejga i na taj način napravio odlučujući korak ka peharu.

Dakle, kada grobari i delije bojkotuju večiti derbi, njihovi klubovi gube utakmice. Da li će se tradicija sada promeniti ostaje da se vidi.

Jovanović delegiran, u Zvezdi besni!

Fudbalski savez Srbije objavio je i kome će pripasti neugodna uloga i "vruć krompir" u vidu suđenja 171. večitog derbija.

Na centru će biti iskusni Srđan Jovanović, a ko će mu sve pomagati pročitajte OVDE.

Ipak, ni ova odluka nije prošla bez bure, te su, prema informacijama koje smo dobili iz izvora bliskih klubu sa Marakane, čelnici Crvene zvezde odlučili da ne igraju derbi ako Jovanović bude sudio. Kako će se sve završiti ostaje da se vidi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track