LEGENDA PARTIZANA ZAGRMELA: Niko ne može da mi kaže koga ću da STAVIM u tim! Reči srpskog trenera ODJEKUJU Rusijom!
Foto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

za poštovanje

LEGENDA PARTIZANA ZAGRMELA: Niko ne može da mi kaže koga ću da STAVIM u tim! Reči srpskog trenera ODJEKUJU Rusijom!

Fudbal -

Fudbalsko prvenstvo Rusije nije u žiži evropske i svetske javnosti, zbog sankcija određenih država prema toj zemlji zbog vojne interevencije u Ukrajini.

Vladimir Ivić
foto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

Međutim, ovogodišnje fudbalsko prvenstvo Rusije veoma je zanimljivo, jer se nekoliko ekipa ravnopravno bori za titulu. Lider šampionata je Krasnodar koji kao trener vodi Srbin Vladimir Ivić. Član tima je i Mihajlo Banjac, nekadašnji igrač TSC, međutim on je ove sezone odigrao samo tri utakmice.

Nekadašnji fudbaler Partizana trenersko ime izgradio je u Grčkoj, Engleskoj i Izraelu, radeći u PAOK, Votfordu i Makabiju iz Tel Aviva. Vladimir Ivić (46) hit je u ruskim medijima. Poznato je da gazda Krasnodara Sergej Galicki voli da se svakom treneru meša u posao u suflira mu kojeg igrača bi voleo da vidi u startnih 11. To je i razlog zašto klub koji postoji 15 godina nije dosad osvojio nijedan domaći trofej, iako su svake godine enormna milionska ulaganja u prvi tim, a imaju i najbolju omladinsku školu u Rusiji.

Vladimir Ivić
foto: Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

Tim povodom ruski novinari pitali su Vladimira Ivića šta bi radio da neko vrši pritisak na njega, kada je u pitanje sastavljanje ekipe.

- Niko ne može da mi kaže kog igrača da stavim na teren! Ako se to bude desilo, neću biti u Krasnodaru. Istog dana ću reći: "Ćao!" - citira Ivića portal Sport-Ekspres.

Krasnodar posle devet odigranih kola fudbalskog prvenstva Rusije drži lidersku poziciju sa 21 osvojenim bodom, šest pobeda i tri remija. Sa gol razlikom 14:3. Jedina su ekipa u ligi koja nema poraz.

Mihajlo Banjac
foto: Vitaly Timkiv / Sputnik / Profimedia

Iza sebe, Bikovi iz Krasnodar ostavili su prvaka Zenit iz Sankt Peterburga od kojeg imaju četiri boda viška, te moskovske gigante Spartak, Dinamo, Lokomotivu i CSKA. Zanimljivo, drugo mesto na tabeli pripada ekipi Krilja Sovjetov iz Samare, sa tri poda manje od Krasnodara.

Vladimir Ivić nosio je dres Partizana od 1998. do 2004. godine, upisavši 133 utakmice za crno-bele, a dao je i 64 gola. Njegov stariji brat Ilija Ivić vrlo uspešno igrao je za Crvenu zvezdu. Vladimir Ivić kao igrač sa timom iz Humske osvojio tri titule u domaćem prvenstvu i jedan trofej u kupu. Nekoliko puta su ga iz Partizana zvali da bude trener, međutim svaki put je odbio ponudu. Kao trener PAOK osvojio je Kup, dok je vodeći Makabi iz Tel Aviva dva puta bio prvak Izraela, uzeo je jedan nacionalni i jedan Toto kup.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track